Τρίτη

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία Jaeger

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία βρίσκεται εταιρεία αντρικών και γυναικείων ενδυμάτων και οι 700 υπάλληλοί της κινδυνεύουν να απολυθούν.
Στο απόγειό της η Jaeger είχε ντύσει την Όντρεϊ Χέπμπορν και την Μέριλιν Μονρόε, αλλά τα τελευταία χρόνια παλεύει για να διατηρηθεί στην αγορά. Η εταιρεία λιανικής πώλησης επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να διορίσει διαχειριστές, ώστε να προστατευθεί από τους πιστωτές της.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίσης γνωστό ότι αγοράστηκαν όλα τα χρέη της Jaeger προς της Better Capital, έναντι 7 εκατ. λιρών Αγγλίας, χωρίς να γίνει γνωστό το όνομα του αγοραστή. Σύμφωνα με την Better Capital, παρότι για μεγάλο χρονικό διάστημα έψαξε για αγοραστή για την εταιρεία τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, αν και η αξία της Jaeger εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 30 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον «The Guardian», ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Edinburgh Woollen Mill, Φίλιπ Ντέι, που απέκτησε πέρσι την Austin Reed, είναι σε στάση αναμονής για να προχωρήσει σε μία αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων του. Ο Ντέι κατέχει ήδη γνωστές μάρκες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των: Peacocks, Jane Norman, Ponden Home και ProQuip Golf. Το προσωπικό της Jaeger έχει ήδη ενημερωθεί για τα σχέδια που επεξεργάζεται η διοίκηση της εταιρείας.

Η Jaeger ιδρύθηκε το 1884 από τον Λιούις Τόμαλιν, έναν λογιστή που εμπνεύστηκε από τις θεωρίες για την ψυχιατρική του Γερμανού φυσιοδίφη και υγιεινολόγου Γκούσταβ Γίγκαρ, που πίστευε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο υγιείς εάν τα ρούχα τους είναι κατασκευασμένα από μαλλί και δέρμα ζώων. Μάλιστα το πρώτο κατάστημα της εταιρείας έφερε το όνομα Dr Jaeger’s Sanitary Woollen System.ΠΗΓΗ
Share:

Advertisement