Σάββατο

Ποια η τελευταία επιθυμία του Στάθη Ψάλτη

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν είναι πια ανάμεσά μας, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας.
Το γεγονός ότι οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν από πού ξεκίνησε ο καρκίνος αυτός θέτει ερωτήματα για το εάν ο κοσμαγάπητος κωμικός γνώριζε πως έπασχε από την επάρατη νόσο.

Άλλωστε πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ αντιμετώπιζε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, εκείνος έκανε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα κι όχι τις ενδεδειγμένες θεραπείες που γίνονται σε αυτές τις δύσκολες κι επικίνδυνες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Spirto, o Στάθης Ψάλτης δεν είχε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής του. Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του ο ίδιος ενημερώθηκε από τι ακριβώς πάσχει από τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την τηλεόραση κι όχι από την οικογένειά του, η οποία προφανώς δεν είχε το κουράγιο να του πει την αλήθεια ή δεν ήθελε να του αποκαλύψει τη σοβαρότητα της κατάστασής του, για να μην καταρρακωθεί.

Κι όμως ο αγαπημένος ηθοποιός, είχε το σθένος να δεχτεί το πρόβλημά του και να το περνά με ένα μεγάλο όπλο που τον χαρακτήριζε πάντα: το χιούμορ του.

Εργαζόμενοι στον Άγιο Σάββα μεταφέρουν στην εφημερίδα Spirto το εξής συγκλονιστικό περιστατικό. Λίγο πριν μεταφερθεί στην εντατική ο δημοφιλής ηθοποιός. ο ιερέας του νοσοκομείου έκανε βόλτα στους θαλάμους. Κάποια στιγμή πέρασε κι από το δωμάτιο όπου νοσηλευόταν ο Στάθης Ψάλτης. "Παρακάλεσα τον Θεό να έρθει ένας παπάς και ήρθες εσύ. Σε παρακαλώ θέλω να κοινωνήσω", είπε ο ηθοποιός. Ο ιερέας κατέβηκε στο ναό, έφτιαξε θεία κοινωνία και τον κοινώνησε. Ο Στάθης Ψάλτης δεν το είχε πει αυτό σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά του. Ήταν η τελευταία του επιθυμία. Το Μεγάλο Σάββατο, όταν πλέον είχε μπει στην εντατική, ο ιερέας πέρασε ξανά για να τον δει. "Έλα κάθισε δίπλα μου", του είπε ο αγαπημένος ηθοποιός. Ο ιερέας σύμφωνα πάντα με την εφημερία, κάθισε δίπλα του για δυο ώρες και λίγο αργότερα άρχισε η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του.

Share:

Advertisement