http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Eurogroup - Η κυβέρνηση συμφώνησε σε περικοπές στις συντάξεις και αύξηση φόρων video

Με βαρύ λογαριασμό για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Eurogroup το οποίο έχει δύο βασικές αποφάσεις σύμφωνα με τις συνεντεύξεις μετά την ολοκλήρωσή του.
Η κυβέρνηση συμφώνησε σε περικοπές στις συντάξεις ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και αύξηση φόρων κατά 1% του ΑΕΠ το 2020, όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της οικονομίας και των φορολογικών εσόδων που προβλέπει το πρόγραμμα. Όπως ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, η συμφωνία αυτή έχει την έγκριση και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το τελευταίο ικανοποιήθηκε στο ζήτημα του χρέους αφού όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωομάδας μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδος και η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Όταν αυτή καταλήξει με τρόπο που να επιτρέπει στο ΔΝΤ να μπει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, θα εκταμιευτεί και η δόση των 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε την θετική στάση των δανειστών σε ένα έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο της 22ας Μαΐου, εφόσον πρόκειται για το κλείσιμο της συμφωνίας.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement