http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Στοκχόλμη - Φορτηγό έπεσε σε πλήθος τρεις οι νεκροί δεκάδες οι τραυματίες video

Για τρομοκρατικό χτύπημα κάνει λόγο η Σουηδική αστυνομία. Αποκλείστηκε το κέντρο της Στοκχόλμης.
Φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους σε δρόμο σε εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, με απολογισμό τουλάχιστον τρεις νεκρούς και τραυματίες.Η αστυνομία δεν έχει δώσει μέχρι αυτή την ώρα επίσημο απολογισμό για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Άλλα Μέσα Ενημέρωσης της Σουηδίας μιλούν για τρεις και άλλα για πέντε νεκρούς και για μεγάλο αριθμό τραυματιών.


Σύμφωνα με σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό, μετά τη σύγκρουση ακολούθησαν πυροβολισμοί. Το φορτηγό ανήκει στην σουδηδική ζυθοποιία Spendrups, το οποίο εκλάπη νωρίτερα σήμερα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, είναι ένα από τα τέσσερα φορτηγά που μοιράζουν εμπορεύματα στην πόλη. Στη διάρκεια μίας παράδοσης που ο οδηγός ξεφόρτωνε, ένας άνδρας έκλεψε το φορτηγό και διέφυγε.

Περαστικοί και αστυνομικοί κάλυπταν ακόμα και με σακούλες σκουπιδιών τα πτώματα στους δρόμους, όπως αναφέρει μάρτυρας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι σίγουρα δύο, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Αμέσως μετά το χτύπημα εκκένωσε την περιοχή, δίνοντας παράλληλα εντολή να κλείσει το μετρό.
Στη θέα του φορηγού που έτρεχε ανεξέλεγκτο, εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα στα πρότυπα εκείνων στη Νίκαια και το Βερολίνο, ωστόσο, αυτή είναι η υποψία των αρχών, όπως επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.

«Η Σουηδία υπέστη επίθεση», καθώς «όλα μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για μια επίθεση», είπε ο Λεβέν, περίπου μία ώρα αφού ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.
Ο Λεβέν, ο οποίος τη στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση βρισκόταν καθ' οδόν προς το Γκέτεμποργκ, έκανε αναστροφή και επιστρέφει στην πρωτεύουσα.


Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement