http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Down για τον Dow Jones στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης.
Βλέπουν προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό διάσωσης οι επενδυτές. Στήριξη από τις τράπεζες. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλό Φεβρουαρίου 2008 υποχώρησαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα καθώς κατατέθηκαν συνολικά 339.000 αιτήσεις έναντι 369.000 επτά μέρες πριν.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το υπουργείο εργασίας σημαντική πτώση του δείκτη ανεργίας τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ στο 7,8% από 8,1% τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον η υποβάθμιση της αξιολόγησης της ισπανικής οικονομίας από την S&P μάλλον λειτούργησε ευεργετικά στην επενδυτική ψυχολογία στη Wall καθώς ενίσχυσε τις φήμες στην αγορά ότι η Ισπανία σύντομα θα υποχρεωθεί να καταφύγει στους μηχανισμούς διάσωσης της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, θετικά ανταποκρίθηκαν αρχικά οι επενδυτές στην αναβάθμιση της αξιολόγησης των αμερικανικών μετοχών σε “overweight” από “neutral”, από την Citigroup η οποία προβλέπει σε ένα συνδυασμό ισχυρών κερδών ανά μετοχή και στις επιθετικές κινήσεις της Fed.

Στο χρηματιστήριο της Wall Street η μετοχή της New York Time ενισχύθηκε έως και 5% μετά την αναβάθμιση αξιολόγησης του τίτλου από την Barclays.

euro2day.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement