Παρασκευή

Προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 15 μονάδες σύμφωνα με την Public Issue


Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δημοσκοπήσεις 

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι και την «Καθημερινή» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει προβάδισμα με 15 μονάδες έναντι της ΝΔ (48% - 33%) στην παράσταση νίκης.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος υπουργός με 43%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%.

 Δημοφιλέστερο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 41%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 38%, η Ν.Δ. με 35%, η Χρυσή Αυγή με 21%, το ΚΚΕ με 20% και το ΠΑΣΟΚ με 19%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης που λαμβάνει το 48% των θετικών απόψεων και ακολουθούν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 41%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 40%, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς με 39%, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 39%, ενώ  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος λαμβάνουν από 20%.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 9 μονάδες σε δημοτικότητα (29% το Σεπτέμβριο, 20% τον Οκτώβριο), ο Πάνος Καμμένος κερδίζει μία μονάδα (40% τον Οκτώβριο, 39% το Σεπτέμβριο), ο Φ. Κουβέλης χάνει τέσσερις μονάδες (48%, 52% το Σεπτέμβριο), ο Ν. Μιχαλολιάκος χάνει δύο μονάδες (20%, 22% το Σεπτέμβριο, η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει μία μονάδα (21%, 20% το Σεπτέμβριο) και ο Αλέξης Τσίπρας χάνει μία μονάδα (41%, 42% το Σεπτέμβριο).

Το 73% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση της χώρας, ενώ μόνο το 11% εμφανίζεται αισιόδοξο. Κατά του Μνημονίου εμφανίζεται το 72% των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, το 83% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα εγκριθεί από τη Βουλή το πακέτο μέτρων, τη στιγμή που μόλις το 9% θεωρεί ότι οι περικοπές θα καταψηφιστούν

Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα, όπως απάντησε το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 13% θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.
Share:

Advertisement