http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Ναζιστικές παρεμβάσεις με «τραμπούκους βουλευτές» και την αστυνομία σε ρόλο μπράβου


 

ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜ.ΑΡ. καταδικάζουν με σημερινές τους ανακοινώσεις τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» κάνοντας λόγο για «ναζιστικές παρεμβάσεις», «τραμπούκους βουλευτές» και «ανενεργή Δικαιοσύνη»

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Σύμφωνα με χθεσινή δικαστική απόφαση, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, το θεατρικό έργο Corpus Christi δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα, άλλη μία παράσταση του ίδιου έργου είχε διακοπεί, έπειτα από κινητοποίηση παραθρησκευτικών οργανώσεων, και με το επιχείρημα ότι "αν έγινε χαμός με τα σκίτσα του Μωάμεθ, δεν θα μείνουμε εδώ με σταυρωμένα χέρια".

Αντ’ αυτού, και καθώς ο κ. Δένδιας αποφάσισε χτες ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται, η Δικαιοσύνη κατέστη ανενεργή. Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χτες στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την "απελευθέρωση" συλληφθέντα στα έκτροπα».







Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τονίζει...«Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας. Εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες των πολιτών που πλήττονται από την κρίση, προχωρεί με σχέδιο σε ναζιστικές παρεμβάσεις, σε αντιδημοκρατικές ενέργειες, σε συνεργασία με ό,τι πιο σκοταδιστικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Όποιος υπερασπίζεται ή ανέχεται για ψηφοθηρικούς λόγους τέτοιες πρακτικές, που οδηγούν στον εκφασισμό της κοινωνίας, ας γνωρίζει ότι τον περιμένει η σειρά του να γίνει και αυτός θύμα της φασιστικής πρακτικής των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής».


Από την πλευρά της η νεολαία της ΔΗΜ.ΑΡ  λέει...«Χθες βράδυ γίναμε μάρτυρες άλλης μίας οργανωμένης "οπερέτας" από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Επιτέθηκαν, επιπλέον, κατά θεατών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Το δικαίωμα των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού είναι μάλλον άγνωστο για τους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχρισαν τους εαυτούς τους ακόμα και "κριτικούς θεάτρου"».

Τέλος το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια τονίζει ότι..."Ο ναζιστικός θίασος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας τον συστημικό και βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής. Ο λαός πρέπει να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και να καταδικάσει το ναζιστικό τραμπουκισμό γιατί όπου κι αν εκδηλώνεται, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα θέατρα, στόχο έχει τα λαϊκά δικαιώματα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα".





Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement