http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Μικρότερη κατά 40% θα είναι η νέα κάρτα sim


Plik:Orange Karta SIM.jpg
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων (European Telecommunications Standards Institute - ETSI) προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου προτύπου form factor που αφορά στις γνωστές κάρτες SIM, μεγέθους 40% μικρότερου από τη μικρότερη SIM που κυκλοφορεί σήμερα

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της 55ης ετήσιας συνάντηση του ETSI, που διεξήχθη στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Ο χώρος (και γενικότερα το μέγεθος) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στη σχεδίαση των σύγχρονων κινητών που ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά και είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι οι σημερινές κάρτες SIM καταλαμβάνουν σημαντικό κομμάτι αυτού του χώρου.
Το νέο form factor του ETSI (fourth form factor - 4FF) αφορά σε κάρτες SIM 40% μικρότερες από το μέγεθος των μικρότερων SIM που κυκλοφορούν σήμερα και, συγκεκριμένα, αναφέρεται σε διαστάσεις 12,3 (πλάτος) x 8,8 (ύψος) x 0,67 (πάχος) χιλιοστών. Μάλιστα, μπορεί να συσκευαστεί και να διανεμηθεί με τρόπο συμβατό με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς SIM. Η νέα κάρτα SIM θα προσφέρει την ίδια λειτουργικότερα με τις υπάρχουσες κάρτες.
Η κάρτα SIM αποτελεί την πιο επιτυχημένη έκδοση “έξυπνης” κάρτας. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 25 δις κάρτες SIM, ενώ 4,5 δις παράγονται κάθε χρόνο!
Η νέα μικρότερη SIM υιοθετήθηκε ήδη από την ευρύτερη βιομηχανία που περιλαμβάνει τους σημαντικότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και καρτών παγκοσμίως. Το νέο σχέδιο αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί ως προδιαγραφή (ETSI TS 102 221) και να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγή της.

neo2.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement