http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Φάρμακο κατά της οικονομικής κρίσης


painting.jpg
Επιστήμονες ανακάλυψαν το χημικό στοιχείο του εγκεφάλου που απαλύνει τον πόνο από την απώλεια χρημάτων σε...όποιον τα έχει

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα αυτή έρευνα ανοίγει τον δρόμο για την παρασκευή φαρμάκων που θα θεραπεύουν τους τζογαδόρους και βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των εγκεφαλικών διεργασιών των χρηματιστών την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Για τις ανάγκες της έρευνας η ομάδα των ερευνητών, με επικεφαλής τον Χιντεχίκο Τακαχάσι του Πανεπιστημίου του Κιότο, πραγματοποίησε τομογραφίες εκπομπής ποζιτρονίων στους εγκεφάλους δεκαεννέα υγιών αντρών, αφού είχαν ολοκληρώσει δραστηριότητα τζόγου. Το πείραμα έδειξε ότι ένας νευροδιαβιβαστής, που ονομάζεται νορεπινεφρίνη ή νοραδρεναλίνη, παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντίδραση του εγκεφάλου στην απώλεια χρημάτων. Οι εθελοντές με χαμηλά επίπεδα διαβιβαστών και κατ’ επέκταση με χαμηλά επίπεδα νορεπινεφρίνης ή νοραδρεναλίνης εμφανίζουν συμπεριφορά που είναι γνωστή ως «αποστροφή απώλειας», δηλαδή παρουσιάζουν μια πιο έντονη συναισθηματική αντίδραση στην απώλεια, συγκριτικά με το κέρδος.

«Η εν λόγω έρευνα χρησιμοποίησε εξελιγμένη απεικονιστική μέθοδο για τη βελτίωση της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο συνδέεται η διάθεση για ρίσκο με τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών» εξηγεί ο Ντέρεκ Χιλ, καθηγητής απεικονιστικής Ιατρικής στο University College London, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, αλλά μελέτησε με προσοχή τα συμπεράσματά της.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, το επόμενο βήμα θα είναι η μελέτη διαπιστωμένα εθισμένων στον τζόγο προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι έχουν υψηλότερα επίπεδα των συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών συγκριτικά με τους μη εξαρτημένους. «Επιπλέον, υπάρχει η ανάγκη να ερευνήσουμε αν οι νευροδιαβιβαστές νοραδρεναλίνης είναι αυξημένοι στις περιοχές του εγκεφάλου που παραδοσιακά συνδέονται με τη λήψη αποφάσεων και των συναισθηματικών προεκτάσεων της αποστροφής, όπως ο προμετωπιαίος φλοιός και η αμυγδαλή» προσθέτει ο λέκτορας Νευροφαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, Αλέξις Μπέιλι.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement