http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Λ. Παπαδήμος - «Μεγάλο βήμα, καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας η συμφωνία»


Παπαδήμος
«Μεγάλο βήμα, καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας», χαρακτήρισε τη συμφωνία και τις αποφάσεις του Eurogroup ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,
 
Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την αισιοδοξία πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη». Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το βασικό νομοσχέδιο που περιέχει «την κεντρική δέσμη των προαπαιτούμενων ενεργειών» εφαρμογής του νέου οικονομικού προγράμματος. Το νομοσχέδιο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

«Η έγκριση του οικονομικού προγράμματος και η συμφωνία του PSI ήταν ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής και γι’ αυτό έγινε πολλή δουλειά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι «πολλοί προέβλεπαν εμπλοκή και αποτυχία, αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ενώ προέβλεψε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς τόνισε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να γίνουν πολλά και να επιτευχθούν οι άμεσοι στόχοι, χωρίς καθυστερήσεις. 

Ο κ. Παπαδήμος είπε ακόμη ότι η μείωση του χρέους το 2020 θα είναι τελικά στο 120,5% του ΑΕΠ έναντι του 129% του ΑΕΠ που προβλέπουν οι σχετικές εκθέσεις για την ίδια χρονιά. Αυτό θα επιτευχθεί με συμβολή κατά 4,6% από τον δημόσιο τομέα των κρατών-μελών και 3,7% από τον ιδιωτικό τομέα.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement