http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από αύριο 1 Φεβρουαρίου 2012

Από αύριο 1 Φεβρουαρίου 2012 ξεκινάει η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων η απογραφή θα διαρκέσει έως και 16 Μαρτίου 2012


Διαβάστε όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων γιθα τα κάτωθι επιδόματα:

Επίδομα αναπηρίας (τυφλότητα, κωφαλαλία, τετραπληγία, παραπληγία, ακρωτηριασμός σε ασφαλισμένους του Δημοσίου και ανασφάλιστους, βαριά αναπηρία, συγγενή αιμολυτική αναιμία, συγγενή αιμορραγική διάθεση, Σ.Ε.Α.Α, νόσο του Χάνσεν και επίδομα κίνησης) 
  • Επίδομα απροστάτευτων ανηλίκων
  • Επίδομα ομογενών
  • Επίδομα στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ
  • Διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων
Η απογραφή ξεκινά από  1η Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2012
Οι δικαιούχοι προσέρχονται στα ΚΕΠ ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους τις κάτωθι ημερομηνίες:
                     Από Α έως   Ι:    1/02/2011 έως 15/02/2012
                     Από Κ έως Ο:    15/02/2012 έως 29/02/2012
                     Από Π έως Ω:    1/03/2012 έως 16/03/2012

Η απογραφή πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ επιλογής του δικαιούχου, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΈΓΓΡΑΦΑ
Α. Αποδεικτικό έγγραφο της ταυτότητάς του και συγκεκριμένα για τους:
Έλληνες πολίτες: επίδειξη δελτίου ταυτότητας και για όσους υπηρετούν σε σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ταυτότητα της υπηρεσίας τους.
Ομογενείς: Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς
Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: διαβατήριο εν ισχύ
Πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό  χώρο: άδεια διαμονής
Αλλοδαπούς πρόσφυγες που έχουν άσυλο και τους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα: «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα» και «Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού»
Αλλοδαπούς που δεν τους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα: «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωριστεί ως Πρόσφυγας»
Αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα: Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού

Β. Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011 ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ).
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δε διαθέτει ΑΦΜ, θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

Γ. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Δ. Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας  του λογαριασμού ή απλού φωτοαντίγραφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛΤΑ) με δικαίωμα επιλογής από το δικαιούχο, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ.
Ο λογαριασμός πληρωμών μπορεί να είναι ατομικός ή κοινός με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι το όνομα του δικαιούχου του επιδόματος.

Ε. Αναγνωριστική απόφαση δικαιούχου του δήμου ή περιφέρειας ή νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος ( πρωτότυπη ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο).
ΣΤ. Απόκομμα πληρωμής επιδόματος από τα ΕΛΤΑ για όσους δικαιούχους το διαθέτουν.

Ζ. Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα υπoστοιχεία Α, B και Γ που αφορούν τον ίδιο για την καταγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 6 μηνών ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία  να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης). Προκειμένου για ανήλικο η καταγραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς του με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεώς του.

Περισσότερες πληροφορίες στα ΚΕΠ της περιοχή σας
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement