http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Συνάντηση Παπανδρέου Zuma

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου,
συναντήθηκε χθές στο Durban, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχα την ευκαιρία εδώ, στο Durban της Νοτίου Αφρικής, να συναντήσω τον Πρόεδρο Zuma και πολλά στελέχη από αρκετές αντιπροσωπείες, πρώτα απ' όλα, για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και δεύτερον για τη συνεργασία μας, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για την προώθηση μιας άλλης στρατηγικής, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως και, παράλληλα, για την προώθηση μιας ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές, αλλά και θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, όπως την ανισότητα και τη φτώχεια των αναπτυσσόμενων χωρών.

Με τον κ. Zuma, συζητήσαμε τις εξελίξεις στην αφρικανική ήπειρο και ιδιαίτερα για την Αραβική Άνοιξη. Θα συνεργαστούμε στενά και ενόψει του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα οργανώσουμε εδώ, στην Αφρική, τους επόμενους μήνες.

Θα συζητήσουμε ιδιαίτερα τη συνεργασία των σοσιαλιστικών κομμάτων με τις νέες δυνάμεις της Αραβικής Άνοιξης, καθώς και το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα για την προώθηση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Η Νότια Αφρική παίζει καθοριστικό ρόλο στην αφρικανική ήπειρο, για τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία. Και η στενή μας συνεργασία με τη Νότια Αφρική είναι θετική, καθώς έχουμε και μια μεγάλη κοινότητα Ελλήνων της διασποράς, που διαπρέπουν και είναι ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement