http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Ματωμένα χριστούγεννα στη Νιγηρία - Εξερράγη βόμβα μέσα σε καθολική εκκλησία

Several days of violence between Boko Haram and Nigerian troops have left at least 61 people dead

Βόμβα εξερράγη μέσα σε καθολική εκκλησία, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής για τα Χριστούγεννα και η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων (Nema) ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει αρκετά ασθενοφόρα για να απομακρύνει από το σημείο τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει γίνει γνωστός. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε να μεταφέρουν ένα νεκρό με ασθενοφόρο, όμως οι αρχές κάνουν λόγο για "πολλά" θύματα.

"Απομακρύνουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες, όμως δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά ασθενοφόρα. Τα περισσότερα ασθενοφόρα μας έχουν φύγει και εκτελούν υπηρεσία στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους", είπε ο εκπρόσωπος της Nema, Γιουσάου Σουάιμπ.

Η έκρηξη στην Εκκλησία της Αγίας Τερέζας στο προάστιο Μαντάλα της Αμπούζα προκάλεσε υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος ευθύνεται για τη βόμβα. Ωστόσο, οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο (σαρία) στη χώρα, η οποία είναι διαιρεμένη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούζα φέτος, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης επίθεσης αυτοκτονίας στη Νιγηρία, στα γραφεία του ΟΗΕ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους.

atlasshrugs2000.typepad.com     
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement