http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Κρήτη - Σύγκρουση λεωφορείου με αεροπλάνο της Sky Express

airport heraklion rent car rental kazantzakis
Τελικά στον κόσμο που ζούμε τα πάντα μπορούν να συμβούν
Και για του λόγου το αληθές, ένα απίστευτο αλλά άκρως αληθινό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όταν ακυβέρνητο λεωφορείο, από εκείνα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των επιβατών πάνω στην πίστα, συγκρούστηκε με αεροπλάνο της Sky Express προκαλώντας φθορές στο φτερό του.
Ήταν περίπου 3:45 προχθές το απόγευμα όταν το λεωφορείο, θέλοντας μάλλον να κάνει τη… βόλτα του, μετακινήθηκε – άγνωστο πώς – από τη θέση του και διανύοντας μια μικρή απόσταση έπεσε πάνω στο αεροπλάνο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο λίγα μόλις μέτρα μακριά από αυτό, με το περιστατικό να προκαλεί μικρή αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, χωρίς όμως να προκληθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών.
Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς τόσο το λεωφορείο όσο και το αεροπλάνο ήταν σταθμευμένα και δεν επέβαιναν σε αυτά ούτε επιβάτες, ούτε πλήρωμα.
Το χειρόφρενο
Αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το λεωφορείο άρχισε να κυλάει μόνο του πάνω στην πίστα παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό το απίστευτο γεγονός, κατά πάσα πιθανότητα, οφείλεται μάλλον στο ότι λύθηκε το χειρόφρενο από βλάβη που σημειώθηκε. «Το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες, καθώς ήταν σταματημένο. Βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να καταλήξει να συγκρουστεί με αυτό. Αυτό που μένει να διερευνηθεί είναι το υπό ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό. Αμέσως μετά τη σύγκρουση, το αεροπλάνο βγήκε εκτός ενεργείας προκειμένου να ελεγχθεί και να επισκευαστεί, ενώ περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά τις αιτίες κάτω από τις οποίες συνέβη η σύγκρουση», τόνισε η αερολιμενάρχης Φανή Δαμβουνέλη.

kritonperiferia.gr   
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement