http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Αίγιο - Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των εκτελεστών στα "συμβόλαιο θανάτου"


Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν για την ερχόμενη Δευτέρα οι 4 άνδρες, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα,
που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου το Φεβρουάριο του 2011 στο Αίγιο και που συνελήφθησαν χτες από άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου και οι τρεις εξ αυτών ομολόγησαν τις πράξεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.filodimos-aigio.gr, μέχρι τη Δευτέρα οι 4 άνδρες θα παραμείνουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αιγίου, ενώ η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου, που επίσης ομολόγησε την εμπλοκή της στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ

Αποτροπιασμό ακόμα και στους ψυχραιμότερους αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς, προκαλεί η κυνικότητα με την οποία τα μέλη της ομάδας που έστησαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία του Άγγελου Αγγελόπουλου, ομολόγησαν τα εγκλήματά τους. Οι νεαροί άνδρες, ηλικίας 27, 24 και 23 ετών και η 25χρονη σύντροφος του 27χρονου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία, έδωσαν με τις καταθέσεις τους όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη στυγερή δολοφονία του αιγιώτη επιχειρηματία, που έπραξαν στις 3 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο του Αιγίου, την ώρα που το θύμα επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του. Όλα αυτά, κατόπιν εντολής ενός 46χρονου γνωστού επιχειρηματία της Αιγιάλειας και πρώην συνεταίρου του Αγγελόπουλου, ο οποίος διεμήνυε παντού πως ο εκλιπών του χρωστούσε χρήματα από την επιχειρηματική τους συνεργασία πριν 2 χρόνια, κάτι που το περιβάλλον Αγγελόπουλου αρνείται κατηγορηματικά. Μέχρι στιγμής, βεβαίως, ο 46χρονος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση αλλά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου κυριολεκτικά τον "καίνε". Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.
Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο 46χρονος ήρθε σε επαφή με τον 27χρονο (γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις) και του ανέθεσε την "εργολαβία" της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου του 59χρονου επιχειρηματία, με το αντίτιμο των 50.000 ευρώ (τα οποία, σημειωτέον, δεν τους πλήρωσε ποτέ). Ο 27χρονος δέχτηκε κι άρχισε να στήνει σιγά-σιγά τη συμμορία που θα αναλάμβανε ως "υπεργολαβία" τη "δουλειά". Στο κόλπο μπήκε ένας 24χρονος φίλος του που στρατολόγησε ακολούθως και έναν 23χρονο, τον οποίον προόριζαν για εκτελεστή, πληρώνοντάς τον 5.000 ευρώ αν έβγαζε τον Αγγελόπουλο από τη μέση.
Ο 23χρονος στην αρχή αρνήθηκε, φοβούμενος το μπλέξιμο. Οι δύο φίλοι του όμως δεν το έβαλαν κάτω. Τον πίεζαν, όπως ο ίδιος ομολόγησε, για αρκετό καιρό να σκοτώσει τον Αγγελόπουλο, ειδάλλως δεν θα τον ξαναέκαναν παρέα. "Δεν είσαι άντρας, είσαι κότα" του έλεγαν μεταξύ άλλων, χτυπώντας τον στο...φιλότιμο κι έτσι στο τέλος ο 23χρονος, με θιγμένο τον εγωισμό του (!) όπως τόνισε, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του με τη συνεργασία των φίλων του. Έτσι, οι ρόλοι προκαθορίστηκαν: Ο 27χρονος θα πήγαινε μαζί του στο χώρο του εγκλήματος για να τον καλύπτει, ενώ ο 24χρονος θα έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου, με αμοιβή 3.000 ευρώ.
Η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου εμπλεκόμενου, σήμερα έγκυος στον 8ο μήνα, ομολόγησε πως έπαιξε το ρόλο "τσιλιαδόρου" για χάρη της "εργολαβίας" που είχε αναλάβει ο αγαπημένος της, σε συνεργασία με τον 24χρονο μέλος της "παρέας". Όλο το διάστημα του στησίματος της δολοφονίας, ο μόνος που ερχόταν σε επαφή με τον 46χρονο εντολέα ήταν ο 27χρονος ώστε να αποφασιστεί η κατάλληλη στιγμή για το φόνο.





Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου μετά από πολύμηνες συντονισμένες έρευνες, ιεραρχικά δομημένη, εγκληματική ομάδα με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση η οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται και στη διάπραξη ληστείας που είχε συμβεί πριν δυο χρόνια περίπου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Αίγιο.
Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ενέχεται με τις ίδιες κατηγορίες και μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 25 ετών.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε, με μεθοδικότητα και σχολαστικότητα, από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε ότι ο 27χρονος ανέλαβε, κατόπιν εντολής του 46χρονου, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου του 59χρονου παθόντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ. Για την πραγματοποίηση της ανθρωποκτονίας, ο 46χρονος έδωσε στον 27χρονο και ένα κυνηγητικό όπλο το οποίο θα χρησιμοποιούσε κατά την εκτέλεση. Εν συνεχεία ο 27χρονος στρατολόγησε τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, αναθέτοντας στο καθένα συγκεκριμένο και διακριτό ρόλο.
Ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θύματος προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία του και το καθημερινό του δρομολόγιο, ώστε σε συνεργασία με τον 27χρονο, ο οποίος ήταν ο μόνος που μιλούσε με τον 46χρονο εντολέα, να αποφασιζόταν ο καταλληλότερος τόπος και χρόνος εκτέλεσης της ανθρωποκτονίας. Στον 23χρονο ημεδαπό είχε ανατεθεί από τον 27χρονο η εκτέλεση του θύματος.
Την ημέρα της δολοφονίας, στις 3-2-2011, ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 59χρονο επιχειρηματία, ενημερώνοντας παράλληλα τον οργανωτή της επιχείρησης. Ο 27χρονος συντονιστής, αφού προηγουμένως είχε κόψει την κάνη του κυνηγητικού όπλου, ώστε αυτό να μεταφέρεται εύκολα, το παρέδωσε στον 23χρονο εκτελεστή μαζί με δυο φυσίγγια.
Ο 23χρονος βρισκόμενος πάντα σε συνεννόηση με τον οργανωτή, ο οποίος επικοινωνούσε με τα περιφερειακά μέλη, που παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, έστησε ενέδρα στη πυλωτή - χώρο στάθμευσης της οικίας του θύματος και κατά την άφιξη του, τον πυροβόλησε μία φορά με το κυνηγητικό όπλο, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο του.
Το όπλο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση, δεν βρέθηκε καθότι ο 27χρονος οργανωτής μετά τη δολοφονία, το πέταξε σε άγνωστο σημείο στη θαλάσσια περιοχή.
Επίσης, όπως προέκυψε, ένα μήνα πριν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν οργανώσει και επιχειρήσει να εκτελέσουν τον 59χρονο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, καθότι την ημέρα εκείνη το θύμα άργησε πολύ να επιστρέψει στην οικία του.
Μετά την εκτέλεση του 59χρονου, ο 27χρονος κατόπιν εντολής του 46χρονου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μαζί με τους ίδιους συνεργούς και την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του θύματος η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Παράλληλα κατά τις έρευνες, προέκυψε ότι ο 27χρονος και ο 24χρονος πριν δυο περίπου χρόνια, ενεργώντας από κοινού είχαν εισελθει σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Αιγίου όπου με την απειλή κυνηγητικού όπλου είχαν αφαιρέσει από τον 48χρονο υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του υπαλλήλου και την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αιγίου.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ DETE.GR

Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, νέα παιδιά είναι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Αγγελου Αγγελόπουλου (ιδιοκτήτη της εταιρείας Synthesis). Ενα έγκλημα που είχε συμβεί στις 3 Φεβρουαρίου 2011 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λιόγκας με τον οποίον ο Αγγελόπουλος διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις. Οι συναλλαγές μαζί του ξεκίνησαν το 2008 όταν είχαν αγοράσει παραλιακό μπαρ στον Λόγγο με μερίδιο 49% ο Λιόγκας και 51% ο Αγγελόπουλος. Το "συνεταιριλίκι" κράτησε μέχρι το 2009 οπότε και ο Λιόγκας αποχώρησε και το κατάστημα έμεινε στην οικογένεια Αγγελόπουλου. Ο πρώτος έλεγε πως ο Αγγελόπουλος του χρωστούσε λεφτά. Φαίνεται λοιπόν πως ο Λιόγκας έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Αγγελόπουλο. Δράστης φέρεται ένας 23χρονος. "Τον Φίλιππο Αθανασόπουλο δεν τον γωνρίζουμε, δεν είχε σχέση με την οικογένειά μας" δηλώνουν συγγενείς του άτυχου 59χρονου επιχειρηματία. Ο 23χρονος κατάγεται από το Σαλμενίκο και είναι το πρόσωπο που περίμενε τον Αγγελόπουλο στην "πυλωτή" της πολυκατοικίας, και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με καραμπίνα προκειμένου να λάβει 50.000 ευρώ. Τα οποία του υποσχέθηκαν αλλά ουδέποτε του έδωσαν δήλωσε στην Αστυνομία στην χθεσινή κατάθεσή του - ομολογία. Συνδετικοί κρίκοι μεταξύ Λιόγκα και Αγγελόπουλου, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι Σωτήρης Βασιλακόπουλος και Παναγιώτης Τρίγκας που κατά καιρούς εργάζονταν στο κατάστημα του Αγγελόπουλου και προσέγγισαν τον 23χρονο εκτελεστή. Οι δύο νεαροί κατηγορούνται από την αστυνομία πως εκείνο το βράδυ... φυλούσαν "τσίλιες" ενώ μαζί τους ήταν και μία γυναίκα 25 ετών, σήμερα έγκυος στον 8ο μήνα. 

Ενα μήνα μετά τη δολοφονία Αγγελόπουλου, η αστυνομία γνώριζε τα πάντα. Οι πέντε ύποπτοι ήσαν υπό συνεχή παρακολούθηση ακόμη και με τη χρήση τεχνικών μέσων. Οι τέσσερις έχουν ομολογήσει, ενώ ο Κώστας Λιόγκας που φέρεται και κατονομάστηκε από τους άλλους ως ηθικός αυτουργός, δηλώνει ότι δεν έχει εμπλοκή με την υπόθεση. Να υπενθυμίσουμε πως ο 59χρονος είχε την εταιρεία Synthesis και είχε οικονομικά "ανοιγματα" σε όλη την Ελλάδα. Ετσι οι έρευνες αρχικά είχαν στραφεί και σε αυτούς που χρωστούσε χρήματα. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

dete.gr  
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement