http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Η Groupe De Francfort θέλει κυβερνήσεις τεχνοκρατών στην Ευρώπη...

Μία περίεργη ομάδα διαμορφώνεται μέσα στην Ευρώπη εσχάτως, η οποία έρχεται πλέον στην επιφάνεια μετά και τις τελευταίες διεργασίες που πραγματοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία
Όπως αποκαλύπτεται εσχάτως,  οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να επιβάλλουν κυβερνήσεις τεχνοκρατών στις «άτακτες» δημοσιονομικά χώρες. Στην Ελλάδα όσα ονόματα έχουν αναφερθεί όλως τυχαίως είναι τεχνοκράτες...  Μάλιστα, η ομάδα αυτή δεν είναι καθόλου άγνωστη στους διαδρόμους των Βρυξελλών, καθώς και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των G-20 στις Κάννες, οι εκπρόσωποί της κυκλοφορούσαν με μια κονκάρδα που έγραφε: ‘Groupe de Francfort’ (ομάδα της Φρανκφούρτης).
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Ζαν Κλοντ Τρισέ από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 18 Οκτωβρίου. Μέλη της είναι η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι πρόεδροι του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και o Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν.
Στόχος αυτής της ομάδας είναι να λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ΕΕ με περισσότερη ευελιξία, ενώ σκοπός της είναι να βρεί λύση στην κρίση άμεσα. Μάλιστα, η ομάδα συνεδρίασε τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Καννών, μια εκ των οποίων με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Έτσι, άμεσα όπως φάνηκε ανέλαβε δράση, παίρνοντας την εξουσία στην ουσία από το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ομάδα αυτή έχει απευθύνει τελεσίγραφο προς την Ελλάδα να βάλει σε τάξη στα δημοσιονομικά της, διαφορετικά δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ από την επόμενη δόση του δανείου. Άλλωστε, μετά την επιστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού από τις Κάννες οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές...   


Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement