http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Διάσταση απόψεων στη βουλή...για την ψήφο εμπιστοσύνης - 125 βουλευτές ζήτησαν τον λόγο

Ψωμί – Παιδεία – Παπαδήμος
Είναι εμφανής η διάσταση απόψεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο πώς εννοούν τη στήριξη της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου στη Βουλή,
όπου συζητείται για δεύτερη ημέρα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Το μεν ΠΑΣΟΚ με το σύνολο των αγορητών του κάνει λόγο για «συνεργασία ευθύνης», ενώ οι αγορητές της ΝΔ υπογραμμίζουν πώς «δεν γινόμαστε συνυπεύθυνοι», απλώς «βάζουμε πλάτη».

Η Αριστερά στο σύνολό της μιλά για την εφαρμογή της ίδιας μνημονιακής πολιτικής με την προηγούμενη κυβέρνηση και αρνείται ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε αυτό το κλίμα και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, συνεχίζεται η συζήτηση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα, αρχής γενομένης στις 5 μ.μ, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Στο μεταξύ, δεν «πέρασε» η εισήγηση του προέδρου της βουλής, Φ. Πετσάλνικου για ολοκλήρωση των εργασιών αύριο το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία και η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ολοκληρωθεί το βράδυ καθώς ζήτησαν να μιλήσουν συνολικά, 125 βουλευτές.

Αναλυτικότερα, σήμερα:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση ως «είναι κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης που έχει πολύ σοβαρό έργο να επιτελέσει» και επανέλαβε: «Αντιλαμβανόμαστε τη νέα κυβέρνηση ως μια συγκυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο και πλαίσιο ώστε ο πολίτης να αισθανθεί ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως σχήμα «με σκοπό την απεμπλοκή της έκτης δόσης, ακολούθως την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και ακολούθως την προκήρυξη εκλογών», προσθέτοντας: «Δεν γινόμαστε συνυπεύθυνοι, δεν αμνηστεύουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά βάζουμε πλάτη για να μην βουλιάξει το πλοίο», διότι μετά τις 100 ημέρες «χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, την κυβέρνηση Σαμαρά, που θα εκπληρώσει το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη, για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».

«Πρόκειται για μια εχθρική κυβέρνηση στο λαό» δήλωσε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, καταγγέλλοντας ότι «έπεσαν οι μάσκες για τα αστικά κόμματα του κεφαλαίου» που έφτιαξαν τη νέα κυβέρνηση, για να προσθέτει ότι «στη σύμπραξη αυτή μετέχουν ακόμη και ιδεολογικοί απόγονοι του δικτάτορα Μεταξά» και ακόμη ότι «έγινε συμμαχία με το ακροδεξιό τμήμα για να διασωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα που θα οδηγήσει την κοινωνία και το λαό στην κόλαση».
«Είναι παρήγορο που επικεφαλής της νέας κυβέρνησης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος με κύρος στο εξωτερικό» υπογράμμισε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κώστας Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε ότι «είναι κρίμα που και πάλι την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια η αριστερά».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ΛΑΟΣ και 100% μνημόνιο και τρόϊκα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας «πίσω από το σοβαρό τεχνοκρατικό πρόσωπο και τον συγκροτημένο λόγο του νέου πρωθυπουργού βρίσκεται μια πολιτική που τους επόμενους μήνες θα φέρει νέα ύφεση, νέα αύξηση της ανεργίας, νέα συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement