http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης

 
Το πρακτορείο ενημερώνει ότι το Eurogroup άναψε το «πράσινο φως» για την καταβολή της 6ης δόσης
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ έχουν εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, είπε ανώτατη πηγή της ευρωζώνης στο Reuters.
«Η 6η δόση έχει συμφωνηθεί. Είναι έτοιμη να εκταμιευθεί» υπογράμμισε η ίδια πηγή.
Νωρίτερα την αισιοδοξία του ότι σήμερα θα αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης στην Ελλάδα είχε εκφράσει προσερχόμενο στην συνεδρίαση του Eurogroup ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Θα συμφωνήσουμε στο Eurogroup, τουλάχιστον αυτό ελπίζω, για την έκτη δόση της βοήθειας στην Ελλάδα, βασιζόμενοι στην έκθεση της τρόικας» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Έχουμε μεγάλες ευθύνες, το ξέρει ο καθένας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη, την ευρωζώνη, αλλά φυσικά και απέναντι στην παγκόσμια οικονομία» είπε σήμερα ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε στους δημοσιογράφους μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί στις συνόδους κορυφής με τους ομολόγους του και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια στιγμή σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι στην έκθεση της η τρόικα κάνει λόγο για «κούρεμα» 60% προκειμένου να περικοπή το χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2020.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement