http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Τεχνολογία... Οι πωλήσεις των Mac, ξεπέρασαν το 10% στην Αμερική !

Οι πωλήσεις των Mac, ξεπέρασαν το 10% στην Αμερική
Καθώς οι πωλήσεις των PCs ολοένα και μειώνονται στην Αμερική, αντίστοιχα ανεβαίνουν οι πωλήσεις των Mac. Αυτό παρόλα αυτά δεν ισχύει και για τον υπόλοιπο κόσμο

Νέα δεδομένα από το Gartner και το IDC, δείχνουν ότι οι πωλήσεις των Mac στην Αμερική, ξεπέρασαν το 10% επί των συνολικών πωλήσεων desktop συστημάτων, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το 1991. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, η IDC αναφέρει ότι οι πωλήσεις των Mac ανήλθαν στο 10.7%, αυξανόμενες από το 9% της περασμένης χρονιάς. Αυτά τα νούμερα, καθιστούν την Apple τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή υπολογιστών (όσον αφορά πάντα τις πωλήσεις), πίσω από την HP (26.3%) και την Dell (22.2%).
Οι υψηλές πωλήσεις των Mac στην Αμερική, οφείλονται – σύμφωνα με έρευνα του Global Equities στο γεγονός ότι, το ένα τρίτο των επιχειρήσεων προσφέρουν πλέον στους υπαλλήλους τους την επιλογή ενός Mac, έναντι ενός Windows PC.
Αντίστοιχα, η πτώση των πωλήσεων των PCs οφείλεται, σύμφωνα με την IDC, στη μείωση των πωλήσεων των netbook, αλλά και στη “στροφή” των χρηστών στα tablets, όπως το iPad.
Παραδοσιακά η Apple κατείχε ένα μερίδιο της τάξεως του 6% στις πωλήσεις των Mac, το οποίο έπεσε στην κατώτατή του τιμή (2%) στις αρχές του 2000. Ήταν τότε που η εταιρία επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο των media (με το iPod και το iTunes), έπειτα από την προτίμηση των χρηστών εκείνης της εποχής στα νεοεισερχόμενα στο χώρο, Windows XP.
Οι fan των Mac παρόλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δραματική αύξηση των πωλήσεων των desktop συστημάτων της Apple στην Αμερική, δεν αντικατοπτρίζει τις πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο, όπου η αμερικανική εταιρία δεν ξεπερνάει το 5% επί των συνολικών πωλήσεων στους υπολογιστές.

πηγή: techout.gr  
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement