http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Η Ομογένεια στις ΗΠΑ χάνεται και ο -εκτός τόπου και χρόνου- αρχιεπίσκοπος, ''χτενίζεται'' !

‘Εκλεισε και το ελληνικό σχολείο της Ενορίας-Κοινότητας των ”Τριών Ιεραρχών”, στο Μπρούκλιν, Νέας Υόρκης. ‘Ενα ιστορικό σχολείο που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια.
Πριν από λίγες εβδομάδες έκλεισε και το ελληνικό σχολείο της Ενορίας-Κοινότητας ”Μεταμορφώσεως του Σωτήρος” στην Κορόνα, Νέας Υόρκης. Και τα δύο είχαν δημιουργηθεί με την οικονομική συνεισφορά Ομογενών, μετά τα ”άρπαξε” η Εκκλησία μαζί με τα κτίρια των ενοριών. 
Η αιτία: 
‘Ελλειψη χρήματος και μαθητών. Την ίδια εποχή, ο ολίγιστος αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, με την παιδική χορωδία της αρχιεπισκοπής του, δίνουν παραστάσεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο και αλλού. Και οι ”στρατιές” των αρχόντων του Πατριαρχείου, μαζεύουν το χρήμα γιά τις ”ανάγκες του Πατριαρχείου”. Φαίνεται ότι μόνο το πατριαρχικό μαγαζί του Βαρθολομαίου έχει ”ανάγκες” και μαζεύει το χρήμα των Ελληνοαμερικανών. Η Παιδεία των παιδιών μας, η διατήρηση της ελληνικότητας, όχι. 
Και μιλάνε με μοναδικό θράσος γιά ”ελληνική παιδεία” και ”Ελληνισμό”, οι αθεόφοβοι ρασοφόροι και μη, δηλ. οι καταστροφείς του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.
πηγή: kalami.net 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement