http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Καστοριά... Σύσκεψη με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές στο χώρο της υγείας» !

  
Σύσκεψη φορέων για θέματα υγείας στην Καστοριά Eυρεία σύσκεψη με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές στο χώρο της υγείας» πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι Ιατρικοί Σύλλογοι Καστοριάς, Κοζάνης Γρεβενών και Φλώρινας, καθώς και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας.

Την «κάθετη» αντίθεσή του στο νέο «υγειονομικό χάρτη», εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Κοσματόπουλος.

«Είμαστε εντελώς αντίθετοι με το νέο ‘υγειονομικό χάρτη’, γιατί μειώνεται δραματικά ο αριθμός των κλινών των νοσοκομείων μας, τη στιγμή μάλιστα που το ποσοστό των ασθενών, που μεταβαίνει σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχει μειωθεί κατά 30%, λόγω της οικονομικής κρίσης», ανέφερε ο κ. Κοσματόπουλος. Πρόσθεσε δε, ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, η νοσηρότητα του πληθυσμού της περιοχής έχει αυξηθεί κατά πολύ. «Για τους λόγους αυτούς, έχουμε ανάγκη από περισσότερα -και όχι λιγότερα- κρεβάτια στα νοσοκομεία μας», είπε ο κ. Κοσματόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Κατσίνας, εξέφρασε την «πλήρη διαφωνία» του για το προτεινόμενο σχέδιο, που -όπως είπε- προβλέπει μείωση κλινών και ιατρικών θέσεων.

«Μέλημά μας είναι η αυτάρκεια σε υγειονομική κάλυψη στη Δυτική Μακεδονία και η δημιουργία κλινικών - νέων ειδικοτήτων», είπε ο κ. Κατσίνας και πρόσθεσε: «Λέμε ‘ναι’ στον εξορθολογισμό στο θέμα της υγείας, αλλά με κοινωνικά κριτήρια».

Τέλος, τις προτάσεις του για τον «υγειονομικό χάρτη» στη Δυτική Μακεδονία, κατέθεσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Γ. Κυριόπουλος.

Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, συλλαλητήρια στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, αντιδρώντας στις αλλαγές που «επιχειρεί» να κάνει η κυβέρνηση στο χώρο της υγείας.

«Τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της υγείας από την κυβέρνηση (συγχωνεύσεις, επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, ελλείψεις, περικοπές παροχών κ.λπ.), πλήττουν βάναυσα το δικαίωμα του λαού στην υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλεί το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετάσχει «μαζικά» στα συλλαλητήρια που διοργανώνει την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στις κεντρικές πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. 
πηγή: newpost.gr  
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement