http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Τεχνολογία... Μια αμφιλεγόμενη ιδέα της Capcom για να σταματήσει τις μεταπωλήσεις παιχνιδιών !

Μια αμφιλεγόμενη ιδέα της Capcom για να σταματήσει τις μεταπωλήσεις παιχνιδιών

Το ότι οι παραγωγοί video games δε συμπαθούν ιδιαίτερα τις μεταπωλήσεις παιχνιδιών είναι γνωστό. Αυτό, όμως, που σκέφτηκε η Capcom για να αποτρέψει τις μεταπωλήσεις τίτλων είναι μάλλον αμφιλεγόμενο και ήδη προκαλεί πολλές αντιδράσεις.


Το Resident Evil: Mercenaries 3D κυκλοφορεί αυτές τις μέρες για τη φορητή κονσόλα Nintendo 3DS και είναι η πλέον πρόσφατη υλοποίηση του γνωστού franchise. Πριν από λίγες ώρες μάθαμε ότι το παιχνίδι θα επιτρέπει ένα και μοναδικό save, το οποίο μάλιστα δε θα μπορεί να γίνει reset! Με άλλα λόγια, ο παίκτης δε θα μπορεί να ξαναρχίσει το game από την αρχή.

Με αυτό τον τρόπο, η Capcom θέλει να εξασφαλίσει ότι η εκάστοτε κόπια δε θα ξαναπουληθεί ως μεταχειρισμένη. Κανείς δεν έχει λόγο να αγοράσει ένα παιχνίδι το οποίο δε μπορεί να παίξει από την αρχή. 'Ετσι, η Capcom θεωρεί ότι θα πουλήσει περισσότερα κομμάτια, καθώς δε θα "ανακυκλώνονται" κόπιες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Αυτό, βέβαια, είναι εξοργιστικό για όσους αγοράζουν κατά κύριο λόγο μεταχειρισμένα παιχνίδια, προκειμένου να περιορίσουν το κόστος κτήσης. Επίσης, δεν αρέσει καθόλου σε όσους παίζουν το ίδιο παιχνίδι πάνω από μία φορά. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πείραμα της Capcom. Αν οι πωλήσεις του νέου Resi είναι ικανοποιητικές, πιθανόν να δούμε το κλείδωμα αυτό και σε άλλους τίτλους.

Να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι game publishers δεν αντιτίθενται στις μεταπωλήσεις καθ' εαυτές ως ιδέα, αλλά στο γεγονός ότι δε συμμετέχουν στο τζίρο της συγκεκριμένης αγοράς. Με άλλα λόγια, αν οι μεταπωλητές έδιναν στις εταιρείες ένα ποσό από τα κέρδη των μεταπωλήσεων, τότε η Capcom δε θα σκεφτόταν να προχωρήσει στην αμφιλεγόμενη αυτή κίνηση.

πηγή: e-pcmag.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement