Θυμάμαι ήταν Οκτώβρης του 2009, δεν πέρασε δα και πολύς καιρός, που οι Έλληνες πανηγύριζαν για την παλινόρθωση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα....
Μέσα στο κλίμα της γενικής ευωχίας και δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι πρώτες υποσχέσεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετουσιώθηκαν σε πράξεις. Στο πρώτο, αν θυμάμαι καλά, υπουργικό συμβούλιο της κυβερνήσεως Παπανδρέου, μετείχε ο τότε συνήγορος του πολίτη κ. Καμίνης, που ευτύχησε αργότερα να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων. Τώρα κατά πόσον είναι ευτυχείς οι Αθηναίοι σήμερα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το Δεκέμβριο του 2009, σε κάποιο άλλο υπουργικό συμβούλιο, παρευρέθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Οι συνεδριάσεις αυτές ήταν ανοικτές στο ευρύ κοινό και τα κανάλια, με δημοκρατικούς αλαλαγμούς, μετέδιδαν με απ’ ευθείας συνδέσεις τους μεστούς σοφίας και νοημάτων μονολόγους του κ. Παπανδρέου. Η «ανοιχτή διακυβέρνηση» στα καλύτερά της, γέμιζε εθνική υπερηφάνεια πολλούς Έλληνες.
έχει ο σοσιαλισμός γυρίσματα…
Πέρασαν λίγοι μήνες και για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, η «ανοιχτή διακυβέρνηση» άρχισε να μετατρέπεται σε κλειστή λέσχη όπου αποφάσεις τραγικές, λάθη παιδαριώδη, συντροφικά μαχαιρώματα και χοντροκομμένα ψέμματα, είναι στην ημερήσια διάταξη. Τους δημοκρατικούς αλαλαγμούς των καναλιών, διαδέχθηκαν οι προβληματισμοί για την οικονομική δυσπραγία. Από τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, οι πολίτες τα μαθαίνουν μόνον από κάποιες ελεγχόμενες διαρροές. Οι μονότονοι, μονοσήμαντοι, μοναχικοί μονόλογοι του κ. Παπανδρέου, συνοψίζονται πλέον σε κάποια τσιτάτα χωρίς περιεχόμενο και λογική. Το μνημόνιο 1 και το υπό διαμόρφωση (πίσω από τις ερμητικά κλεισμένες πόρτες της κυβερνητικής καμαρίλας), μνημόνιο 2, μονοπώλησαν και μονοπωλούν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Η «ανοιχτή διακυβέρνηση», ξεθώριασε, ξεχάστηκε, καταργήθηκε. Τα υπουργικά συμβούλια άρχισαν να αποκτούν διάφορους προσδιορισμούς. Άτυπο, κρίσιμο , τακτικό, έκτακτο, εμβόλιμο και πάει λέγοντας. Την περασμένη Δευτέρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο της κυβερνήσεως Παπανδρέου διήρκεσε εννέα ώρες, και δικαίως χαρακτηρίστηκε μαραθώνιο, αλλά και επαξίως κέρδισε το βραβείο Γκίνες. Ήταν ένα Μπέν Χούρ υπουργικό συμβούλιο. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος να είχε ξεσπάσει, δεν θα δικαιολογούσε τέτοια διάρκεια. Οι Τούρκοι με συμμάχους τους Σκοπιανούς, τους Νεφελίμ και με αρχιστράτηγο τον αντίχριστο να είχαν εισβάλλει στην Ελλάδα, πάλι εννέα ώρες συνεδριάσεως είναι πολλές και το σπουδαιότερο άνευ αντικειμένου. Ο ικανός κυβερνήτης διακρίνεται από την άμεση αντίδραση και αποφασιστικότητα στην λήψη κρισίμων αποφάσεων.
Τώρα ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ…. απλώς συσκέπτονται ατύπως.
οι δημοκρατικές προβλέψεις του… Συντάγματος !!!
Ο πρωθυπουργός όπως συνηθίζει, διάβασε και στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ένα κείμενο με παραινέσεις και διαπιστώσεις, προς τους παρισταμένους συνυπεύθυνους υπουργούς του. Αξίζει τον κόπο να μνημονεύσω μια μόνο φράση του κ. Παπανδρέου που αφορούσε στο ενδεχόμενο διενεργείας δημοψηφίσματος. Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός : «Για το λόγο αυτό -μια παρένθεση κάνω- θέλω άμεσα και από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος».
Τι να σκεφθώ τώρα;;; ότι ο κ. Παπανδρέου διάβασε για πρώτη φορά το Σύνταγμα της Ελλάδος και διαπίστωσε ότι εκτός από αντιδημοκρατικές περιέχει και δημοκρατικές προβλέψεις;; Σε κάθε περίπτωση συνιστώ στον πρωθυπουργό να ξαναδιαβάσει το Σύνταγμα της Ελλάδος. Σίγουρα θα ανακαλύψει και άλλες δημοκρατικές προβλέψεις που περιέχει, όπως στο άρθρο 25 «περί της αρχής του κοινωνικού κράτους δικαίου, και της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων», αλλά και στα άρθρα 51 – 52, περί εκλογών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ