Σάββατο

Νέες προκλήσεις από το Focus κατά των Ελλήνων...«Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο»


«Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο» είναι ο τίτλος άρθρου του Focus, καθώς αναλύει την οικονομική αλλά και πολιτική κατάσταση στη χώρα λίγο πριν τις αυριανές εκλογές

Το άρθρο υπογράφει ο Πίτερ Σέιφερτ, που έμεινε στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες προκειμένου να κάνει το ρεπορτάζ του και εμπνεύστηκε τον προκλητικό τίτλο όπως ο ίδιος αναφέρει, από τη δήλωση Έλληνα πολίτη που συνάντησε κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας.
 
«Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας» παρατηρεί ο απεσταλμένος του Focus.

«Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη. Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής», αναφέρει ο Σέιφερτ.

«Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο, δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» γράφει μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας κάνει λόγο για τις εικόνες που αντίκρισε στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους: «Άδεια μαγαζιά, αστυνομία παντού».

«Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι. Μια απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες» αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

«Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη» επισημαίνει παρακάτω.

«Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία , είναι ένα μπουρδέλο» δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό.
«Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν, κλέβουν με αποτέλεσμα να μας καταστρέφουν» σημειώνει ο ίδιος συνομιλώντας με τον απεσταλμένο του Γερμανικού περιοδικού.

Τέλος, το ρεπορτάζ εστιάζει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι εκπροσωπώντας την ελληνική Αριστερά ενδέχεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Share:

Advertisement