http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Κριστίν Λαγκάρντ... ''Αν αυτό το βράδυ έχω να στείλω ένα μήνυμα, όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι μία έκκληση στα κόμματα για εθνική συνεννόηση'' !





Η γαλλίδα υπουργός των Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, εξελέγη επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τα 24 μέλη του ΔΣ του Οργανισμού. Στήριξη στο πρόσωπό της είχαν εκφράσει οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα και η Ρωσία.


Η κ. Λαγκάρντ, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση στην ιστορία του Ταμείου και είναι επιφορτισμένη να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί προκλήσεις όπως την βούληση των αναπτυσσόμενων χωρών, να έχουν ισχυρότερη φωνή στις αποφάσεις.

Η γαλλίδα υπουργός θα αντικαταστήσει τον επίσης γάλλο πολιτικό - του σοσιαλιστικού ωστόσο "στρατοπέδου" - Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στις 18 Μαΐου, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, η 55χρονη κ. Λαγκάρντ εξελέγη για μία πενταετή θητεία, η οποία ξεκινά στις 5 Ιουλίου του 2011.

Έκκληση για εθνική συνεννόηση στην Ελλάδα

Η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να συναινέσουν ώστε να υπερψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση προτείνει. "Αν αυτό το βράδυ έχω να στείλω ένα μήνυμα, όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι μία έκκληση στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, να ξανασυναντηθούν με πνεύμα εθνικής πολιτικής συνεννόησης με το κυβερνών κόμμα. Από αυτό εξαρτάται το μέλλον μιας χώρας", επισήμανε η κ. Λαγκάρντ.


πηγή: nooz.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement