http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Σενεγάλη... Κρίσιμη η κατάσταση στη χώρα !

Σε ετοιμότητα ο στρατός στη Σενεγάλη

Για ανάπτυξη του στρατού της χώρας έκαναν λόγο σήμερα σενεγαλέζοι αξιωματούχοι προκειμένου να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα Ντακάρ.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση φαίνεται να έχουν προκαλέσει τη λαϊκή οργή εναντίον του προέδρου Αμπντουλαγέ Ουαντέ με αποτέλεσμα οι διαδηλώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια στη χώρα.

Σχετικά με αυτήν την κατάσταση εκπρόσωπος του Ουαντέ, δήλωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς: «Τώρα πια δεν αστειευόμαστε» τονίζοντας πως ο στρατός έχει παραταχθεί σε περιοχές κλειδιά της πρωτεύουσας.


Παράλληλα ένας άλλος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του στρατού θα ελευθερώσει 400 με 500 αστυνομικούς οι οποίοι θα μπορούν πλέον να «αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές», αν χρειαστεί.


Παρόλο που η δημόσια εταιρία ηλεκτρισμού Senelec απολογήθηκε για τις διακοπές ηλεκτροδότησης, η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου.


Τα τελευταία χρόνια στη Σενεγάλη, η οποία θεωρείται μία από τις πιο σταθερές και δημοκρατικές χώρες της δυτικής Αφρικής, αυξάνεται η αγανάκτηση των πολιτών για τις δημόσιες υπηρεσίες που συνεχώς χειροτερεύουν, κυρίως η ηλεκτροδότηση, από το 2000 οπότε ανέλαβε την εξουσία ο Ουαντέ.

πηγή: newsbeast.gr

 

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement