http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Ολυμπιακός... Κατώτερος των περιστάσεων !

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε για ένα ακόμη ματς κατώτερος των περιστάσεων, ήταν κακός σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να ηττηθεί για τρίτη συνεχή φορά από την καλύτερη Σιένα με σκορ 88-76. Εκτός Final-4 οι ερυθρόλευκοι ύστερα από δύο σερί συμμετοχές του.

Ο αγώνας

O Ντούσαν Ίβκοβιτς παρέταξε στην αρχική πεντάδα τους Γκόρντον, Σπανούλη, Χαλπερίν, Έρτσεγκ και Μπουρούση. Μέχρι το 7ο λεπτό, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Χαλπερίν και Μπουρούσης «κρατούσαν» την πειραϊκή ομάδα κοντά στο σκορ (17-16). Από εκεί και πέρα, όμως, η Σιένα επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της, «έτρεξε» σερί 9-0 και με τον Χέρστον να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Ολυμπιακού «έκτισε» μία σημαντική διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 29-18 υπέρ της Πρωταθλήτριας Ιταλίας, που είχε 4/4 εύστοχα τρίποντα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν λύσεις στην επίθεση και δεν μπορούσαν να μειώσουν τη διαφορά. Αντίθετα, με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Σιένα προηγήθηκε με 50-36. Δεκατέσσερις πόντους διαφορά. Ο Αμερικανός φόργουορντ, Μαλίκ Χέρστον, πέτυχε 19 πόντους σε 15:04, έχοντας 5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/7 βολές, μία ασίστ και ένα κλέψιμο. Άλλος «Γιάριτς», μας βρήκε από το πουθενά. Όταν οι τρεις ηγέτες του Ολυμπιακού, οι Παπαλουκάς, Σπανούλης και Τεόντοσιτς, έχουν όλοι μαζί 4 πόντους (με τον αρχηγό να είναι άποντος και χωρίς ασίστ), ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο, η κατάσταση ήταν δύσκολο να αλλάξει, αλλά όχι μη αναστρέψιμη. Μόνο οι Χαλπερίν (10 πόντους), Μπουρούσης (7) και Γκόρντον (6) είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο πρώτο μέρος. Συγγνώμη, όμως: με τον φιλότιμο Ισραηλινό και τον στρατιώτη Αμερικανό, δεν κερδίζεις τέτοια παιχνίδια.

Οι ηγέτες ήταν άφαντοι. Έμεναν, ωστόσο, είκοσι λεπτά. Όταν έχεις την τιμή να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού, είσαι υποχρεωμένος να παλεύεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η διαφορά στο 22’ έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της, στο +17, με τρίποντο του Μος (55-38). Η πειραϊκή ομάδα με τρίποντο του Γκόρντον και λέι απ του Μαυροκεφαλίδη (άρχισε βασικός στην τρίτη περίοδο) έκανε σερί 5-0, μειώνοντας σε 55-43 στο 23’. Ο Ολυμπιακός είχε ζωή ακόμα. Με ασίστ του Γκόρντον και κάρφωμα του Μπουρούση, η διαφορά μειώθηκε στους δέκα (55-45 στο 24’) και το ερυθρόλευκο σερί «ανέβηκε» στο 7-0. Ένα τρίποντο, όμως, του εξαιρετικού Λαβρίνοβιτς έδωσε στη Σιένα σημαντική «ανάσα» (58-45 στο 24’). Ο συγκινητικός Γκόρντον με τρίποντο μείωσε σε 59-49 στο 26’. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε εκείνο το σημείο με 12 πόντους, χωρίς να έχει χάσει σουτ (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές). Ο Θρύλος αρνιόταν να παραδοθεί.

Με τρίποντο του Σπανούλη (επιτέλους ρε Βασίλη), η διαφορά «έπεσε» κάτω από τους 10, στους 8 (63-55 στο 28’). Ο Τεόντοσιτς σκόραρε μόνο με βολές (8/9), αλλά τρεις δικές του έριξαν τη διαφορά στους 5! 63-58 στο 28’! Σερί 6-0! Ο Λαβρίνοβιτς έκανε βήματα, αλλά οι διαιτητές έδωσαν καλάθι και φάουλ στον Λιθουανό (από τον Μαυροκεφαλίδη) και η Σιένα «ανάσανε» ξανά (66-58 στο 29’). Δύο βολές του Νεστέροβιτς και η διαφορά μειώθηκε στους 6 (66-60 στο 29’). Οι παίκτες του Ολυμπιακού το πίστευαν, φαινόταν. Πίστευαν στην ανατροπή και από το 21’ και μετά έπαιζαν ως Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι είχαν «σφίξει» την άμυνά τους, η Σιένα δεν γινόταν να τα βάζει σχεδόν όλα όπως στο πρώτο μέρος και με ½ βολές του «Ράσο» η διαφορά «έπεσε» στους 5 (66-61 στο 29’). Ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και φόλοου του Ράκοβιτς, έδωσε δύο εύκολους πόντους στη Σιένα, που έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 68-61. Ο Ολυμπιακός είχε μειώσει κατά το ήμισυ τη διαφορά του ημιχρόνου και το –14 «έπεσε» στο –7. Όλα ήταν πιθανά, δέκα λεπτά πριν από το τέλος. Ο… Γκορντόναρος (!) είχε σπουδαία αυτοπεποίθηση και με τζαμπ σουτ έκανε το 68-63 στο 31’.

Ο Αμερικανός ήταν πεσμένος στη ρακέτα της Σιένα, αλλά ο «μάγκας» Γιάριτς σούταρε τρίποντο μόνος του και το έβαλε (71-63 στο 32’). Ο γκαρντ του Ολυμπιακού το ξαναγράφω: ήταν συγκλονιστικός. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, δεν είχαν καθαρό μυαλό τις στιγμές που έπρεπε σε άμυνα και επίθεση και η Σιένα προηγήθηκε με +12 (77-65 στο 33’). Με δύο βολές του Μίλος, η διαφορά μειώθηκε σε 77-67 στο 34’. Υπήρχαν ακόμα έξι αγωνιστικά λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από σουτ, αλλά ο Κέσελ παρέμενε στον πάγκο. Η ελληνική ομάδα είχε «κολλήσει» στην επίθεση, καθώς η μία «σκοτωμένη» προσπάθεια διαδεχόταν την άλλη. Λίγο καθαρό μυαλό, ρε μάγκες.

Με έξοχη ασίστ του Τεόντοσιτς στον Μπουρούση, η διαφορά μειώθηκε στους οκτώ (77-69 στο 35’). Αυτός ο Χέρστον, όμως, με ένα ακόμα επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι «έγραψε» το 79-69 στο 36’. Με λέι απ ο Ζήσης έκανε το 81-69 και ο Τεόντοσιτς στη συνέχεια ένα ακόμα λάθος. Ο Ίβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ, με 03:55 να απομένουν. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πια ένα θαύμα. Ο Σπανούλης έχασε ένα ακόμα τρίποντο. Δεν υπήρχε φως στον ορίζοντα για τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς. Ένα τρίποντο-μαχαιριά του Καουκένας έκανε το σκορ 84-69 στο 38’. Ένα δίποντο του Σπανούλη και ένα τρίποντο του Μπουρούση έριξαν τη διαφορά στους 10 (84-74 στο 39’). Απέμενε 01:26. Ο Σπανούλης έχασε τρίποντο και το ματς δεν ήταν δυνατόν να «γυρίσει» πια. Ο Τεόντοσιτς εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον Σέρβο διαιτητή της αναμέτρησης, με τον Νίλσεν να προσπαθεί μάταια να τον ηρεμήσει. Η Σιένα πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, επικρατώντας με τελικό σκορ 88-76.


Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement