http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...Τραπεζάκια τέλος για τους καπνιστές στα πεζοδρόμια !

 
Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και αναμένονται αντιδράσεις.
Θα κατεδαφιστούν οι αυθαίρετοι χώροι που στήνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πεζοδρόμια ή σε κοινόχρηστους χώρους και φιλοξενούν τους καπνιστές πελάτες τους, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, τόνισε ότι αύριο θα σταλεί επιστολή στους καταστηματάρχες με βεβαιωμένη παράβαση που θα τους καλεί να απομακρύνουν τις κατασκευές. Πρόσθεσε, δε, ότι εξετάζεται η πιθανότητα να απεικονίζεται στα πεζοδρόμια ο χώρος όπου μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα και να τοποθετηθούν κινητά χωρίσματα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κύριος Μπουτάρης τόνισε, θα υπάρξουν ανακατατάξεις και όχι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και εξετάζεται η σύνδεσή τους με τις αντικειμενικές αξίες, και συνεχίζοντας συμφώνησε με πρόταση του επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Κώστα Γκιουλέκα για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών καταστημάτων που πλήττονται από τη λειτουργία του μετρό και των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Γκιουλέκα, κάλεσε όποιον υπάλληλο του δήμου θεωρεί ότι μετακινείται σε άλλη υπηρεσία για πολιτικούς λόγους να του το αναφέρει. Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε θετικός στο να δοθεί σε δρόμους της Θεσσαλονίκης το όνομα του ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, που απεβίωσε πρόσφατα και του δολοφονηθέντος από τη χούντα αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιάννη Χαλκίδη, αλλά τάχθηκε κατά της μετονομασίας οδών και υπέρ της απόδοσης των ονομάτων σε νέους δρόμους. 
πηγή: newsit.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement