http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Panorama... Γαλλία και Βέλγιο στο στόχαστρο των Οίκων Αξιολόγησης

Μετά τις υποβαθμίσεις από τους οικονομικούς Οίκους Αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας...
 
Panorama: Γαλλία και Βέλγιο στο στόχαστρο των Οίκων Αξιολόγησης
της Πορτογαλίας και φυσικά της Ελλάδας, τώρα οι επόμενες χώρες που κινδυνεύουν, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό Panorama, είναι η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ισπανία.

Την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες δόθηκε το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωμηχανισμού αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία το 2013, οπότε και εκπνέουν οι υπάρχοντες μηχανισμοί βοήθειας προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρώ. Προς τον σκοπό αυτόν συμφωνήθηκε μία μικρή αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ωστόσο, εάν τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης δεν επιλυθούν σύντομα, οι όροι για τη χρηματοδότηση του χρέους χωρών που θα αντιμετωπίζουν δυσκολία, θα είναι όλο και πιο δύσκολοι και όλη η περιοχή θα βρεθεί μπροστά σε μία επικίνδυνη αλυσιδωτή υποβάθμιση.
Η Γαλλία για παράδειγμα θα μπορούσε να αποφύγει την υποβάθμιση με την έγκριση οικονομικών πρωτοβουλιών που μπορούν να ελέγξουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε σημαντικό βαθμό. Αλλά το κόστος της «ασφάλισης» του χρέους έχει τριπλασιαστεί το 2010.
Σύμφωνα με το Panorama, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και οι θεωρούμενες ως ασφαλείς, μπορεί να χρειαστούν οικονομική κάλυψη.
Γι 'αυτό οι κυβερνήσεις είναι σκόπιμο να αναπτύξουν εκ των προτέρων μια στρατηγική περικοπών, αυστηρή αλλά και βιώσιμη.
πηγή: epikaira.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement