http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη foto-video

Έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία με αποτέλεσμα να υπάρχουν 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί και 50 τραυματίες.
Όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.
Στις φωτογραφίες φαίνεται να έχει ανατιναχθεί η πόρτα ενός βαγονιού, καθώς και τραυματιών που κείτονται στην αποβάθρα. Βρέθηκε και άλλος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος και δεν εξερράγη, σε άλλο σημείο πέραν των δύο σταθμών όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Ο μηχανισμός εντοπίστηκε στο σταθμό Ploschad Vosstaniya και αργότερα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

Σύμφωνα με πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την οποία επικαλείται το Ρόιτερς, σημειώθηκε μόνο μία έκρηξη ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό.
Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η δεύτερη έκρηξη έπληξε τον σταθμό «Ινστιτούτο Τεχνολογίας».

Πούτιν: Δεν αποκλείεται η τρομοκρατία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη για το 4ο φόρουμ περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. "Δυστυχώς θα ξεκινήσουμε αυτήν τη συνάντησή μας με αυτό το τραγικό γεγονός. Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, θα τα καθορίσει η έρευνα", είπε ο Πούτιν στην αρχή των συνομιλιών του με τον Λουκασένκο.

"Ασφαλώς εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες: να επρόκειτο για δυστύχημα, για εγκληματική ενέργεια και, κυρίως, για τρομοκρατική επίθεση", πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη μετά την έκρηξη στο μετρό, αλλά δεν έχει ακόμη πληροφορίες για την ύπαρξη Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων. Τα συλλυπητήριά τους στη Μόσχα εξέφρασαν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Πολλές χώρες έχουν καταδικάσει ήδη το χτύπημα στο μετρό, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Συρία.

Υποψίες για το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του να πλήξουν τη Ρωσία, όταν ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στη Συρία, τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, όμως σχεδόν όλες έγιναν στις ασταθείς δημοκρατίες του Καυκάσου. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ανακοινώσει κατ' επανάληψη ότι έχουν εξαρθρώσει τζιχαντιστικούς πυρήνες που σκόπευαν να πλήξουν τη Μόσχα ή την Αγία Πετρούπολη.

Έκακτα μέτρα ασφαλείας στο μετρό

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που ειχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram,αναφέρεται ότι "λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας" και πως η "διοικηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο".


 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement