Τρίτη

Τελείωσε η Οδοντόκρεμα; Έχεις εναλλακτικές!

Η σωστή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για την υγεία των ούλων και των δοντιών σας.
Η οδοντόκρεμα του εμπορίου περιέχει μια σειρά από τεχνητές αρωματικές ουσίες, χημικές ουσίες, γλυκαντικές ουσίες και συντηρητικά. Αν προτιμάτε μια πιο φυσική επιλογή ή απλά δεν έχετε οδοντόκρεμα, υπάρχει επιλογή! Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικούς και ασφαλείς τρόπους για να βουρτσίζετε τα δόντια σας χωρίς τη χρήση οδοντόκρεμας ή μαγειρικής σόδας.

Βήμα 1

Χρησιμοποιήστε μόνο την οδοντόβουρτσά σας. Βουρτσίστε με στεγνή οδοντόβουρτσα για να απομακρύνετε την πλάκα και τη συσσώρευση τροφίμων από τα δόντια σας. Αν και δεν είναι αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος για την εξάλειψη των οσμών, παρόλα αυτά το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της ασθένειας των ούλων.

Βήμα 2

Βουρτσίστε χρησιμοποιώντας σκέτο νερό και θαλασσινό αλάτι. Βρέξτε την οδοντόβουρτσά σας και τοποθετήστε μια πρέζα αλάτι της θάλασσας στην οδοντόβουρτσά σας. Αν η οδοντόβουρτσά σας στεγνώσει προτού να τελειώσετε το βούρτσισμα, βρέξτε τη και εφαρμόστε το αλάτι της θάλασσας.

Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε 100 g λευκό πηλό (τον οποίο θα αλέσετε), μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και αρκετό βραστό νερό για να δημιουργήσετε μια κρέμα. Ο λευκός πηλός μπορεί να αυξήσει τη δύναμη των δοντιών και να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας.

ΠΗΓΗ
Share:

Advertisement