http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

Τα πράγματα όσο πάνε και δυσκολεύουν για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Πειραιά.
Αυτή τη στιγμή ο κυβερνητικός συνασπισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράει 8 βουλευτές από τους 14 που εκλέγονται και στις δύο περιφέρειες του Πειραιά. Από αυτούς οι επτά ανήκουν στην Κουμουνδούρου και μόνο ένας, ο Δημήτρης Καμμένος ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Από τους επτά βουλευτές  που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις τότε ο αριθμός αναμένεται να πέσει κατά πολύ και στο πιο αισιόδοξο σενάριο να φτάσει τους τέσσερις. Ενώ αν συνεχιστεί το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην περιοχή, ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να πέσει κι άλλο και να υπάρξει υπό προϋποθέσεις μόνο ένας βουλευτής στην κάθε εκλογική περιφέρεια.

Σε αυτό κλίμα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το ένοχο «αντιμνημονιακό» παρελθόν της, την αναποτελεσματικότητα της και την μεγάλη ανεργία. Το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, απέκτησε και ακόμα έναν μεγάλο αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα σύμβολο και έκφραση της πόλης, εδώ και αρκετό καιρό δέχεται στοχευμένα πυρά από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως ο Κώστας Ζουράρις, αλλά και από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος πριν από μία εβδομάδα επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές και μέλη της εθνικής ομάδας, μέσα στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης και τραυμάτισε υπαλλήλους.

Αυτό το περιστατικό και κυρίως η ομερτά που κράτησαν οι βουλευτές της αριστεράς μετά από αυτό, στοιχίζει καθημερινά στην ιδιαίτερη περιοχή του Πειραιά. Στοιχίζει, καθώς ούτε ένας δεν υπερασπίστηκε στο δημόσιο διάλογο ή ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν όχι την ομάδα την οποία όλοι θυμούνται προεκλογικά, τότε τους τραυματίες από την οργανωμένη επίθεση των ΜΑΤ.

Όλα αυτά και κυρίως η εκκωφαντική σιωπή και των 8 βουλευτών σε αυτό το θέμα, τους βάζει όλους σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από αυτή στην οποία ήδη βρίσκονται.

 Στη Β΄ Πειραιά ο Δημήτρης Βίτσας, ο Τρύφων Αλεξιάδης, η Νίνα Κασιμάτη και η Ευαγγελία Καρακώστα αναμένεται να παλέψουν σίγουρα για μία θέση ίσως και δύο.

Ενώ στην Α΄ Πειραιά ο αντικαταστάτης του Θεόδωρου Δρίτσα, μαζί με την Γεωργία Γενιά, τον Ελένη Σταμάτακη, τον Κωνσταντίνος Δουζίνας και τον Παναγιώτη Γεωργόπουλο θα παλέψουν μάλλον για δύο έδρες.

ΠΗΓΗ
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement