Πέμπτη

Ο 54χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιός οδηγήθηκαν στη φυλακή για το φονικό στα Ανώγεια

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους ο 54χρονος και ο 21χρονος για το φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη.
Πήρε την ευθύνη ο γιος

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανακριτή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη για το τραγικό περιστατικό πήρε ο 21χρονος ενώ και οι δύο εμμένουν στους αρχικούς τους ισχυρισμούς ότι δηλαδή εκείνοι δέχθηκαν πρώτοι πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κοκοσάλη, συνήγορο υπεράσπισης του 21χρονου, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι δέχθηκε μία ισχυρότατη ένοπλη επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο.

Αμέσως μετά την απολογία των δύο ανδρών, ο συνήγορος του Διονύσης Βέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι η υπεράσπιση προσεγγίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση και τόνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αιματηρό επεισόδιο, θα δοθούν όταν οι δικηγόροι θα έχουν την πλήρη εποπτεία της δικογραφίας και βαθιά γνώση των ευρημάτων από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βέρας επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Εμείς ανοίξαμε τα χαρτιά μας και έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνα που υπόκεινται στη δική μας σφαίρα ευθύνης, γι’ αυτό και από το βήμα αυτό καλώ την άλλη πλευρά, να παραδώσει το 48άρι πιστόλι, το οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί σημαντικά και η αστυνομική έρευνα».

Ακόμη, ο κ. Βέρας σημείωσε ότι η πλευρά των κατηγορουμένων έχει υποβάλει αίτημα για την εξέταση του αυτοκινήτου πατέρα και γιου προκειμένου να διαπιστωθεί – όπως είπε – το βάσιμο των ισχυρισμών τους.

"Ήμουν σε άμυνα" ισχυρίζεται ο 21χρονος

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της απολογίας ο 21χρονος νεαρός ανέλαβε την ευθύνη για το αιματηρό περιστατικό ενώ ο κ. Βέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι οι δύο πελάτες τους βρέθηκαν σε άμυνα και αναγκάστηκαν να ανταποδώσουν τους πυροβολισμούς δεδομένου ότι δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε:

«Αυτό που ισχυριζόμαστε εμείς είναι ότι ο 21χρονος βρέθηκε σε θέση άμυνας, και αναγκάστηκε να πυροβολήσει. Δέχθηκε καταιγισμό πυρών από την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Υπάρχουν ευρήματα που θα αξιολογηθούν και εργαστηριακά. Ισχυριζόμαστε λοιπόν, ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε θέση πρόδηλης άμυνας. Ήταν εποχούμενοι με κατεύθυνση προς το χωριό. Περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο η άλλη πλευρά τους ακινητοποίησε, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και αναγκάστηκαν να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Ύστερα έγινε δυστυχώς αυτό που έγινε. Προκύπτουν επίσης στοιχεία και από κάποια τηλεφωνήματα τα οποία ωστόσο θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε σε δεύτερη φάση».

«Να παρέμβουν οι πνευματικοί ταγοί των Ανωγείων»

Μεταξύ άλλων ο κ. Βέρας εξέφρασε τη θλίψη του για το αιματηρό επεισόδιο τονίζοντας πιο συγκεκριμένα «θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί συνέβη σε μια περιοχή που παράγει πολιτισμό» ενώ εξέφρασε την ελπίδα να κινητοποιηθούν οι πνευματικοί ταγοί των Ανωγείων ώστε το κλίμα στο χωριό να αποκατασταθεί ψυχολογικά, ηθικά και κοινωνικά.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι δύο άνδρες είχαν περάσει ο πρωί με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το κατώφλι του ανακριτή.

Ο 54χρονος και ο 21χρονος γιος του απολογήθηκαν για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων και στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη.

Τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά τόσο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου όσο και στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν δρακόντεια υπό το φόβο επεισοδίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου βρέθηκαν και συγγενείς του θύματος οι οποίοι απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι δύο άντρες μετά την παράδοσή τους στις αστυνομικές αρχές είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα όπου τους άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή από κοινού, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία.
Share:

Advertisement