Παρασκευή

Να παρθούν τα όποια μέτρα από άλλη βουλή επιλέγει το 33% των πολιτών

Το 33% των πολιτών προτιμά άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει από πρόωρες εκλογές και το 31% επιλέγει ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Δημοφιλέστερη η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου-  Αυξάνεται στο 13,5% το γαλάζιο προβάδισμα - Ερίζουν τρεις για την τρίτη θέση
 Να ψηφιστούν από άλλη πλειοψηφία τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προτιμά η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης, σύμφωνα με  δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και παρουσιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα, πάντως, αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά και μόνον το 37% έχει τη γνώμη ότι μπορεί να είναι ηπιότερα. Στους τελευταίους ανήκουν κυρίως οι  ψηφοφόρους της ΝΔ, που σε ποσοστό 64% θεωρούν ότι με άλλη κυβέρνηση τα μέτρα θα είναι πιο ήπια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες στις κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου. Τις πιο πολλές θετικές απόψεις αποσπά η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου με 33%, ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου με 24% και των Τσίπρα-Καμμένου με 17%. Πιο χαμηλά με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων της τάξης του 8% καταγράφεται η διακυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση
Share:

Advertisement