http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Σόδα με μολυσμένο νερό η αιτία για τη νεφρική ανεπάρκεια του Λουτσιάνο Γκαλέτι

 
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε ότι αφορά το πρόβλημα στο νεφρό του που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, δήλωσε ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε το 1997 όταν ήπιε σόδα με μολυσμένο νερό στο Μεξικό ενώ παραδέχθηκε ότι στο τελευταίο παιχνίδι του με τους Πειραιώτες, αγωνιζόταν με 20 πίεση!

«Το 1997 βρισκόμουν με την εθνική ομάδα U-20 της Αργεντινής στο Μεξικό. Ήπιαμε σόδα με πάγο, όμως το νερό ήταν μολυσμένο. Ταλαιπωρήθηκα από ίωση ενώ με πονούσε έντονα ο λαιμός μου κάτι που κατέληξε σε νεφρική ανεπάρκεια», αποκάλυψε ο Αργεντινός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που καταπολέμησε το πρόβλημα και για το 2009 όταν αυτό επιδεινώθηκε:

«Για να αποφύγω τον κίνδυνο να υποστώ ρήξη νεφρού αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Με το που ολοκληρώθηκε το ματς, την επόμενη μέρα κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκα (σ.σ. κόντρα στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2010) είχα 20 πίεση κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο».

Μετά την μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα του ο Γκαλέτι εμφανίζεται πολύ πιο αισιόδοξος. «Οι γιατροί με ενθαρρύνουν για να αγωνιστώ ξανά. Μου έδωσαν κίνητρο για την χειρουργική επέμβαση. Θα προσπαθήσω να επανέλθω σε ένα μήνα. Αυτό θα συμβεί σίγουρα με την Εστουδιάντες».

sport-fm.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement