Δευτέρα

Όχι της τρόικα στις Ελληνικές προτάσεις - "Έχετε πάρει πολλά"!

Η τρόικα απέρριψε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς - και ειδικά τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ - με ό,τι σημαίνει αυτό πλέον για τον κυβερνητικό συνασπισμό και την πολιτική σταθερότητα.Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με το κυβερνητικό επιτελείο,  η τρόικα δεν συμφώνησε  στο οικογενειακό επίδομα ούτε και τις συλλογικές συμβάσεις.
«Υποστηρίζουν -είπε- ότι  οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις έχουν νομοθετηθεί και ότι το επίδομα γάμου δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη».

Παράλληλα ο κ.Στουρνάρας γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών  απέρριψαν το  αίτημα που αφορούσε την κύρωση των ιδιωτικοποιήσεων από την Βουλή, κάτι που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σ' αυτό συμφωνεί και αυτός, αφού κανένας επενδυτής δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα, αν η επένδυση του θα έπρεπε να περάσει από την Βουλή.

Ας σημειωθεί ότι η τρόικα είχε ήδη από το Σάββατο αποστείλει e-mail στον υπουργό εργασίας ενημερώνοντας ότι «απορρίπτει» όλα τα ελληνικά αιτήματα και μάλιστα με την προκλητική σημείωση «έχετε πάρει ήδη πολλά».  
Share:

Advertisement