Δευτέρα

Σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα - Στις 31 Οκτωβρίου στη βουλή ο προϋπολογισμός - Στις 5 Νοεμβρη η ψηφοφορία

vouliΣε αγώνα δρόμου βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, με τις διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων για τα εργασιακά να παραμένουν και τον χρόνο μέχρι το Eurogroup να πιέζει, ώστε να ανάψει επιτέλους το πράσινο φως για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
Μετά και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις του Σαββατοκύριακου, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή εντός των προσεχών ημερών τα αρμόδια υπουργεία να αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή στις 31 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει και το τμήμα των μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που αφορά το 2013.

Τα υπόλοιπα μέτρα, μεταξύ των οποίων και τα εργασιακά που παραμένουν «αγκάθι», αναμένονται στη Βουλή στις 5 Νοέμβρη, με την κυβέρνηση να επισημαίνει πως θα μπουν σε ένα άρθρο, το οποίο θα προωθηθεί προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα.

Στόχος είναι τα πάντα να έχουν ολοκληρωθεί ώστε το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα.

Μέχρι τότε, η πρόοδος που έχει συντελεστεί θα παρουσιαστεί στο Euroworking Group της Δευτέρας, ενώ τα πρώτα μέτρα και μια εισήγηση της τρόικας εκτιμάται ότι θα παρουσιαστούν στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, την Τετάρτη.
Share:

Advertisement