Παρασκευή

500 εκατ. ευρώ για τους απόρους της Ευρωπαικής Ένωσης


 

Ψηφίστηκε από την αρμόδια Διαχειριστική Επιτροπή της Ε.Ε. πρόγραμμα διανομής τροφίμων στους απόρους, της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, για το 2013.
Αναμένεται ότι πάνω από 18 εκατομμύρια άνθρωποι, σε 19 κράτη- μέλη της ΕΕ, θα επωφεληθούν από τον προϋπολογισμό των 500 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμος για τους απόρους.

Το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος εφαρμογής του προγράμματος με τη σημερινή μορφή του. Νέες προτάσεις για ευρύτερο, πιο ευέλικτο πρόγραμμα, που θα συνδέεται στενότερα με την πολιτική κοινωνικής συνοχής, πρόκειται να υποβληθούν εντός του τρέχοντος μηνός, υπό την ευθύνη του επιτρόπου Λάζλο Αντορ, αρμοδίου για τις κοινωνικές υποθέσεις της ΕΕ.

Ο επίτροπος Ντάσιαν Τσιόλος, αρμόδιος σε θέματα γεωργίας δήλωσε σήμερα: «Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού επί σειρά ετών, αλλά τώρα θα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των απόρων στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή είναι σημαντική για την ΕΕ, ιδίως στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης, και περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα κατά το επόμενο έτος. Για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή πρότεινε να διατηρηθεί προϋπολογισμός 2,5 δισ. ευρώ για το διάδοχο πρόγραμμα βοήθειας στους απόρους στην πρόταση προϋπολογισμού 2014- 2020».
Share:

Advertisement