http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Το Facebook ζητά επιβεβαίωση τηλεφωνικών αριθμών των χρηστών


Το Facebook προσπαθεί να αποφύγει ένα καταστροφικό συμβάν ασφαλείας και για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, ζητά τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών του
Πιθανώς το εντοπίσατε ήδη, αφού η δημοφιλής υπηρεσία ήδη προτρέπει τους χρήστες της προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έχει δημιουργήσει μια σελίδα με συμβουλές για να αναγνωρίζονται πιθανές απάτες.

"Αυτό είναι ένα μέτρο που λάβαμε, προκειμένουν να εξασφαλίσουμε πως οι χρήστες του Facebook είναι αληθινοί άνθρωποι που συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους", δηλώθηκε από τη δημοφιλή υπηρεσία.

Εάν το Facebook δεχόταν επίθεση από χάκερς, οι οποίοι θα έκλεβαν κωδικούς, η εταιρεία θέλει να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ταχύτερο δυνατό τους κωδικούς και να στείλει τους νέους άμεσα στους χρήστες-θύματα με SMS.

Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα θορυβημένη μετά από τις επιθέσεις που δέχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες οι υπηρεσίες eHarmony, Last.fm και LinkedIn. Το πλάνο αυτό πάντως, είχε δημιουργηθεί πριν από τις πρόσφατες επιθέσεις, όπως δηλώθηκε από την εταιρεία στη δημοφιλή ιστοσελίδα TechCrunch.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement