http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Αχαΐα - Υπό διάλυση η ΝΟ.Δ.Ε. της περιοχής


Σε κομματική οργάνωση τα στελέχη της οποίας λίγο απέχουν να μην μιλάει κανένας με κανέναν, θυμίζει η Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής

Ουσιαστικά η φιλελεύθερη παράταξη στην περιοχή πηγαίνει διχοτομημένη στις κάλπες, καθώς μεγάλη μερίδα στελεχών και μελών ρίχνει σωρεία ευθυνών για την ανοργανωσιά και την αδυναμία συντονισμού του εκλογικού αγώνα, τόσο στην ηγεσία της ΝΟΔΕ όσο και σε όσους ανέλαβαν τον συντονισμό.
Τα πυρά συγκεντρώνουν,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Αν. Μαζαράκης  και ο πολιτευτής Δ. Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος κατηγορείται για «παραγοντισμό».
Δεν είναι τυχαίο, πως το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τραγελαφικές καταστάσεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία, αλλά και καταστάσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει τη δυσφορία ακόμα και της Συγγρού.
Αποκορύφωμα της ανοργανωσιάς που υπάρχει στην Ν.Δ. στο νομό αποτελούν δυο περιστατικά τα οποία έχουν δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων.
Το πρώτο αφορά στην εικόνα πλήρους διάλυσης που παρουσίασε το κόμμα κατά την έλευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά στην Πάτρα, το περασμένο Σάββατο, όπου αντί να υπάρξει προσπάθεια να τον «υποδεχθούν» έστω τριακόσια άτομα στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ο αρχηγός του κόμματος βρέθηκε να χαιρετάει αμήχανα όποιον έβρισκε μπροστά του.
Αυτή η εικόνα έχει προκαλέσει δυσφορία σε κεντρικό επίπεδο ,όπου ούτως ή άλλως φτάνουν αναφορές για γκάφες οι οποίες γίνονται η μία μετά την άλλη.
Τα πράγματα παραπέμπουν σε τραγέλαφο σε oτι αφορά τον γενικότερο συντονισμό του κόμματος στο νομό, καθώς πριν από λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του κόμματος, προσπάθησαν να οργανώσουν συνάντηση συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, προκειμένου να γίνει συντονισμός δράσης και  να στρατευτούν στην κοινή προσπάθεια.
Η συνάντηση εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς αντί να ειδοποιήσουν στελέχη και συνδικαλιστές που είναι ενεργοί και με παρέμβαση σε μαζικούς χώρους, ειδοποίησαν να συμμετάσχουν συνδικαλιστές, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Το απίστευτο στην ιστορία είναι πως οι «φευγάτοι» συνδικαλιστές «ανταποκρίθηκαν» στην πρόσκληση πήγαν στη συνάντηση και μόλις άρχισαν να τους μιλάνε αποχώρησαν!!!
Κερασάκι στην… τούρτα της ανοργανωσιάς αποτελούν τα όσα συνέβησαν πριν λίγο καιρό στην προσπάθεια του κόμματος να «μαζέψουν» την ΔΑΠ ΤΕΙ Πάτρας, προκειμένου να δουλέψει για τις εκλογές. Σχεδίασαν λοιπόν την μάζωξη και την ανάθεση ρόλων στους ΔΑΠίτες των ΤΕΙ αλλά δεν γνώριζαν πως όλα τα «στελέχη» της ΔΑΠ στο ΤΕΙ της Πάτρας είχαν μετακομίσει στον Π. Καμένο και την «Χρυσή Αυγή» ,με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν τραγελαφικές καταστάσεις.
Τα όσα διαδραματίζονται έχουν προκαλέσει την αδράνεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποψηφίων βουλευτών, καθώς θεωρούν πως ο ρόλος τους από ένα σημείο και μετά είναι διακοσμητικός.
Γι’ αυτό επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στον Δ. Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος όπως υποστηρίζουν αυτοχρίστηκε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, όσο και στον Α. Μαζαράκη, για τον οποίο οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι λένε, πως τέτοια ανοργανωσιά η ΝΟΔΕ δεν είχε ούτε τις «ένδοξες» ημέρες του Τ. Κομνηνού στην προεδρεία της.

patrastimes.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement