http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Επιστολή ανάπτυξης Βενιζέλου σε Μπαρόζο


Μοναδικός υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,
με την οποία εφιστά την προσοχή του σε πέντε κρίσιμα θέματα της χώρας μας, ενόψει της εξαγγελίας του πακέτου αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο θέμα που θίγει ο κ. Βενιζέλος, στην επιστολή του, είναι η ανεργία των νέων και ζητεί να διατεθούν περισσότεροι πόροι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Ως δεύτερο σημαντικό θέμα θίγεται η έλλειψη ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά επίσης και η ανάγκη ευκολότερης πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και μεγαλύτερης ενίσχυσης του Ταμείου Εγγυήσεων για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις. Το μπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, λόγω αδυναμιών του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, είναι το τρίτο ζήτημα στο οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα μεγάλα έργα, σημειώνεται, πρέπει να ξεμπλοκαριστούν μέσω της καλύτερης λειτουργίας των ευρωπαϊκών τραπεζών και του μηχανισμού κατανομής του χρηματοοικονομικού κινδύνου με τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων. Τέταρτον, αιτείται βοήθεια για να ξεμπλοκαριστούν τα προγράμματα επενδύσεων και τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που έχουν παραμείνει στάσιμα επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί εξετάζοντας τις λεγόμενες «κρατικές ενισχύσεις».  Πέμπτον, τίθεται το ζήτημα της εμπρόθεσμης εκταμίευσης των πόρων του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων, ιδίως των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση ενός μηχανισμού προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement