http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Η μεγάλη μάχη για την προεδρία στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα


Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη μεγάλη εκλογική μάχη στο ΠΑΣΟΚ που όπως δείχνει αφήνει παγερά αδιάφορους του πολίτες, να σας θυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εκλογές αλλά και πια είναι τα εκλογικά κέντρα
που θα ανοίξουν ακριβώς στις 9.00 και θα κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα, δηλαδή λίγο πρίν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ντέρμπι


Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής βρίσκονται στις θέσεις τους στα εκλογικά κέντρα από τις 8.00 το πρωί.
Παράταση της ψηφοφορίας θα υπάρξει μόνο πολύ σπουδαίους λόγους, με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής και το πολύ έως δύο (2) ώρες.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλα τα Μέλη και οι Φίλοι και ψηφίζουν στην τοπική οργάνωση η τοπική επιτροπή, όπου είναι εγγεγραμμένα.
Εάν κάποιος βρεθεί σε άλλη περιοχή τοπική οργάνωση η τοπική επιτροπή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, θα μπορεί να ψηφίσει εγγραφόμενος στην Ειδική Κατάσταση, αφού κατά την ψηφοφορία καταθέσει στην Εφορευτική Επιτροπή το Έντυπο 252 (δήλωση ψηφοφορίας σε διαφορετική οργάνωση). Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους, ενώ κάθε ψηφοφόρος πληρώνει δύο (2) ευρώ για τη συμμετοχή του στην εφορευτική επιτροπή, την ώρα που παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο για να ψηφίσει.

Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι ψηφίζουν με την επίδειξη της άδειας παραμονής τους, ενώ για πολιτικούς πρόσφυγες η συμμετοχή στην ψηφοφορία γίνεται με το ταξιδιωτικό έγγραφο Συνθήκης της Γενεύης (Ο.Η.Ε.).

Οι Έλληνες της Διασποράς ψηφίζουν μόνο στις Οργανώσεις που είναι γραμμένοι, με το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ. Ανεξαρτήτως της διαφορετικής ώρας της χώρας στην οποία ζουν, η Εφορευτική Επιτροπή ανοίγει την κάλπη και αποστέλλει το Πρακτικό Εκλογής από τις 6.00μμ έως 8.00μμ της 18-03-12.

Τα ψηφοδέλτια που θα παίρνουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι είναι δύο, στο ένα θα αναγράφεται το όνομα του μοναδικού υποψήφιου ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Βασιλείου, ενώ το δεύτερο θα είναι λευκό, στα ψηφόδελτια δεν μπαίνει σταυρός.

Ο ψηφοφόρος πριν φύγει υπογράφει στον ειδικό κατάλογο ή την κατάσταση ψηφισάντων, ή στην ειδική κατάσταση νέων εγγεγραμμένων. Απόδειξη για τα δύο (2) ευρώ δεν θα κόβετε, αλλά η υπογραφή του στους καταλόγους αποτελεί και απόδειξη.

Δείτε όλα τα εκλογικά κέντρα
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement