http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Κομοτηνή - Συνεχίζεται το θρίλερ με την ομηρία


Συνεχίζεται το θρίλερ που ξεκίνησε από τις 13:00 το μεσημέρι στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής
και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC

Με το μυαλό του θολωμένο από την ανεργία, ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας μπήκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC, με μια καραμπίνα στο χέρι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 άτομα, ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης Σάκης Ανδριανόπουλος (φωτο), και ο άλλος υπάλληλος.
Ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας όμως παραμένει μέσα και κρατάει ομήρους 2 άτομα, 64 και 51 ετών, υπάλληλοι στην εταιρία HELESI. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαϊνή πόρτα και 2 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ζητά βασικά τα φάρμακά του από το σπίτι, καθώς υποστηρίζει πως έχει πρόβλημα υγείας. Εν συνεχεία ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 31.000 ευρώ, που είναι το ποσό της αποζημίωσης, που όπως ισχυρίζεται δεν έχει ακόμα λάβει. Και τρίτον ζητάει να προσέλθει στο εργοστάσιο ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, προκειμένου να τον επαναπροσλάβουν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι οι αστυνομικοί διατηρούν και τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο οδηγούς που κρατά ομήρους ο δράστης σε χώρο της εταιρίας.

Πάντως από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε πως η συμπεριφορά του υπαλλήλου ήταν παραβατική μέσα στο χώρο εργασίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Ο δράστης εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20-07-2000 εως την απόλυσή του την 31-08-2011 καθόσον επι μακρόν επεδείκνυε ασταθή, ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Ο 52χρονος, πατέρας 2 παιδιών, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο. Πήγε σήμερα λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν. Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής, Παντελή Μαγουλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.

Ενώ το θέμα με την ομηρία στην Κομοτηνή, έχει γίνει πρωτοσέλιδο και στην ηλεκτρονική σελίδα του BBC














































































video platformvideo managementvideo solutionsvideo player







piazzadelpopolo.blogspot.com
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement