http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τα εργασιακά...αποφάσισαν τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου

Τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου αλλά και την προστασία του κατώτερου μισθού, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους,
αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.
Συμφωνήθηκε επίσης να διατηρηθεί η παρούσα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέχρι τη λήξη της, στο τέλος του 2012 και να δοθεί κανονικά η αύξηση του 2,6%.

Απόκλιση απόψεων διαπιστώθηκε για το θέμα του «παγώματος» των αμοιβών για ένα ή δύο χρόνια, το οποίο πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά διαφώνησε η ΓΣΕΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, είπαν ότι ο διάλογος διεξήχθη σε καλό κλίμα και πρόσθεσαν ότι μετά την ολοκλήρωσή του, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα επιδιώξουν συνάντηση με την κυβέρνηση, από την οποία θα ζητήσουν να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει το αποτέλεσμα του διαλόγου.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement