http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Κάνει ότι και ο Καραμανλής...

Κάνει ότι έκανε και ο Καραμανλής
Ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθώντας τα χνάρια του Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε με τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας και συνομίλησαν για περίπου 75 λεπτά

Μετά την συνάντηση των δύο ανδρών, ο εκπρόσωπος του Β. Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: Ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά υπό την ιδιότητα του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της "Ενιαίας Ρωσίας", "αδελφού" κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. προφανώς για να γίνει δυνατή η αναγκαία υπέρβαση του αυστηρού ρωσικού πρωτοκόλλου).
Κατά τη συνάντηση, ανέφερε, συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία στους πλέον ποικίλους τομείς, ενώ οι δύο ηγέτες "αντήλλαξαν αναλυτικά και απόψεις σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη".

Ενδιαφέρον για επενδύσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας.
Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement