http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Άνω Κάτω η βουλή - Όλα υπό διάλυση - Αντάρτες του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζουν τα μέτρα - Η Ν.Δ. δήλωσε παρών - Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν ψηφίζει τα μέτρα

Κατακραυγή για τα αναδρομικά των βουλευτών

Το άρθρο του κ. Λοβέρδου για τα φαρμακεία φαίνεται πως δεν πρόκειται να περάσει Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Βούρος και Λούκα Κατσέλη οι πρώτοι "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ 

Το ΛΑ.Ο.Σ. καταψήφισε το άρθρο Λοβέρδου και η Νέα Δημοκρατία δήλωσε παρών 

Η πιθανότητα να μην περάσουν άρθρα που έχει επιβάλλει η τρόικα θα δημιουργήσει μείζον πολιτικό θέμα

Ένταση επικρατεί στη Βουλή, πριν την ονομαστική ψηφοφορία για συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, με αφορμή το άρθρο 29, που αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Το κυβερνητικό σχήμα του Λουκά Παπαδήμου με τα τρία κόμματα να το στηρίζουν φαίνεται πως δέχεται εντονότατους κλυδωνισμούς, καθώς ουσιαστικά η έννοια συνεργασία είναι για μάτια του κόσμου και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Κάποια άρθρα που έχουν λάβει αρκετές αρνητικές ψήφους είναι άρθρα που έχει επιβάλλει η τρόικα στο πλαίσιο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να δώσουν το πράσινο φως για τη νέα δανειακή σύμβαση και η καταψήφισή τους σημαίνει μείζον πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα για τον τόπο.

Παρά την βελτιωτική αλλαγή την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αντιμετωπιστούν τα έντονα προβλήματα που εμφανίστηκαν από «πρακτικές δύστροπες ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων», τα κόμματα της αριστεράς ζήτησαν την πλήρη απόσυρση της διάταξης αναφέροντας ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στην λιανική πώληση του φαρμάκου οι πολυεθνικές εταιρίες. Αντίθετα, ΝΔ και ΛΑΟΣ πρότειναν να αποσυρθεί η βελτιωτική διατύπωση και να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί χρόνος για καλύτερη επεξεργασία της.

Ο κ. Λοβέρδος δεν δέχτηκε να αποσύρει το άρθρο το οποίο τελικά μπήκε και αυτό σε ονομαστική ψηφοφορία με αίτημα του ΚΚΕ, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν ενώ η ΝΔ ψήφισε "παρών".

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννης Βούρος δήλωσαν επίσης "παρών".

Πάντως, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο εισηγητής του κόμματος Νάσος Αλευράς αλλά και οι βουλευτές του κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης και Χάρης Καστανίδης κάλεσαν τον κ. Λοβέρδο να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

newsit.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement