http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Ο ''Σταυρός του Νότου'' πάει Μέγαρο...

Ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι,
εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, έργο-σταθμό στην καριέρα του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, θα πρωταγωνιστήσει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο λόγος για την μουσική παράσταση «Ταξιδεύοντας με το Σταυρό του Νότου» που ανεβαίνει για δέκα παραστάσεις από 22 έως και 30 Δεκεμβρίου (22,23,26,27,28,29 και 30/12 στις 8.30μμ και 23,26 και 30/12 στις 5μμ), στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση, από τον σκηνογράφο Γιώργο Βαφιά, σαν ένα μεγάλο καράβι.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και χορευτών που απευθύνεται στη φαντασία και την ωριμότητα των παιδιών αλλά και στην ευαισθησία των μεγάλων.

«Ο Σταυρός του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία είναι ένα έργο ζωντανό για το δημιουργό του, Θάνο Μικρούτσικο, αφού από την εποχή της σύνθεσης των πρώτων τραγουδιών (1977) μέχρι σήμερα, αλλάζει συνεχώς και είναι η αιχμή του δόρατος της τραγουδοποιίας του. Τα θρυλικά πλέον τραγούδια του συνθέτη που έφεραν τον «μεγάλο ταξιδευτή της ποίησης» κοντά στους νέους αφού τους προέτρεπαν να «χορέψουν πάνω στο φτερό του καρχαρία», να ξεπεράσουν τα όριά τους και να κατακτήσουν το αδύνατο, γίνονται σήμερα το έναυσμα για μια παράσταση γεμάτη μουσικές, παραμύθια και σκηνικά σύμβολα που φιλοδοξεί να συμπαρασύρει και τη νεότερη γενιά σ’ ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.

Οι δημοφιλείς συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου - με τον ίδιο, φυσικά, παρόντα και σε ρόλο ερμηνευτή - συνταξιδεύουν με τα κείμενα που έγραψε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, εμπνευσμένη από τις μαγικές εικόνες που ξεπροβάλλουν από τα κείμενα του Καββαδία αλλά και άλλες, προερχόμενες από γνωστά ναυτικά παραμύθια, ελληνικά και ξένα.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Θάνος Μικρούτσικος ενώ τις χορογραφίες υπογράφει η Σεσίλ Μικρούτσικου.

Συμμετέχουν οι παραμυθάδες - τραγουδιστές Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαϊδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Άννα Λινάρδου.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement