http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Κολλημένα με το ίντερνετ τα ελληνόπουλα

Διπλάσια είναι τα εθισμένα στο internet ελληνόπουλα από ότι πέρυσι προειδοποιούν οι ειδικοί επιστήμονες με αφορμή τους κινδύνους που αποδεικνύονται καθημερινά από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου.  Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι ειδικοί αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από «Ιντερνετισμό» κοντά στα 70 παιδιά προεφηβικής ηλικίας.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 , υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010. Τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την ζωή, σημειώνουν οι επιστήμονες. Μάλιστα τα περιστατικά  κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας κυρίως στους εφήβους , όπου η συμμετοχή του «Ιντερνετισμού» είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η παχυσαρκία είναι μια άλλη ασθένεια που πλήττει τα Eλληνόπουλα. Μέχρι την ηλικία των 7 ετών δεν κάνει διακρίσεις και αφορά εξίσου τα αγόρια και τα κορίτσια.  Σε πανελλήνια μελέτη που έγινε ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία όπου μόνον ένα στα τέσσερα κορίτσια είναι παχύσαρκο ενώ στα αγόρια παραμένουν τα μισά.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement