http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Υπ' ατμόν η κυβέρνηση Παπαδήμου

Όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλλε, το περιοδικό Focus
παρατηρεί πως συμβαίνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν όλοι και προσθέτει ότι από την ημέρα όπου βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει εκφραστεί επικριτικά για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και ότι ζητά επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού πολιτικού κόσμου εκφράζει και η λαϊκή εφημερίδα Bild, χαρακτηρίζοντας δήλωση χρεοκοπίας τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: "Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο Δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.

Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων.

Πώς θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες που υποβάλλονται σε σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης, οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα που να τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω".
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement