http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου...

Αισθητά περιορισμένη ήταν σήμερα η πολιτική παρουσία στον εορτασμό της 69ης επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο και της Εθνικής Αντίστασης

Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού λαού στην νεότερη ιστορία είναι η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Ε.Λ.Α.Σ. και του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου Ε.Δ.Ε.Σ. την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

Σχεδόν όλοι οι ομιλητές κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους αναφέρθηκαν στα μηνύματα από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην ενότητα την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αναγκαία απ΄όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς δήμαρχος Λαμίας, σημείωσε πως "πρέπει να καταλάβουμε ότι με τις μειώσεις των συντάξεων πρώτα απ' όλα δείχνουμε ασέβεια στη γενιά της αντίστασης χωρίς να λύνουμε το πρόβλημα που καθημερινά διογκώνει η κακοδιαχείριση. Πιάνοντας λίγες σταγόνες δεν σταματάμε την πλημμύρα" είπε χαρακτηριστικά .

Την ερχόμενη Κυριακή στις πλαγιές του Γοργοποτάμου θα αποτιμήσουν φόρο τιμής οι αντιστασιακοί και οι οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ .
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement